Februarifräscht

 
Jag kom hem från Karlsborg igår efter en körning som kändes mycket lång, men som till största delen skedde i en fantastisk solnedgång. Med solnedgången i väster, alltså framför mig, rullade milen på - och eftersom jag hela tiden körde västerut så drog solnedgången ut på tiden. Det kändes som att tiden stod still där jag körde på E20 mellan Skara och Göteborg. Vackert som få i alla tänkbara färger på himlen, men av naturliga skäl blev det inga bilder.
 
 
 
I Karlsborg (, Tibro, och Skövde) hann jag fynda ordentligt. Emma och jag avslutade visiten med att äta sushi och sedan besöka inredningsbutiker och loppisen i trakten. Det fanns så mycket fint! Jag fyndade den stora tulpanvasen i glas och den lilla inredningslådan med ljus på. Efter en liten putsning blänkte den bra, och extra glad är jag för den lilla dörren, som gör att man kan byta ut vad som skall ligga därinne beroende på årstid, humör eller vad man nu är sugen på. Eftersom jag höll på att beskära min murgröna så passade jag på att slänga in några av bladen. 
 
 
I Mölltorp köpte jag mitt livs första kornettblomma. Kanske är den en lite tantig blomma, men jag tycker att den är himla fin med sina stänglade blommor och långa, gröna blad. Jag hoppas att den ska trivas i köksfönstret. 
 
Jag har även, som ni kan se, fortfarande en paprika på gång. Den växer så sakteliga, men nu ska den snart skördas så att den inte stjäl mer energi av plantan. Det har varit en hård vinter för mina chili- och paprikaplantor, som blev angripna av ohyra och sedan blev lämnade vind för våg under våra längre turer till landet. Nu hoppas jag på en nytändning, både för dem och mig själv. Som bevis på det har jag sått nya små ämnen från min alldeles egna chilifrukt. 
 
 
För övrigt går sportlovet med rasande fart. Bara två lediga dagar återstår, och fortfarande har jag en del jobb att ta itu med. Det blir nog antagligen så att man först blir ledig på riktigt någon gång under sommaren. Jag tänker lite att bara jag får lov att vara frisk så ska nog månaderna skena förbi, så att jag plötsligt befinner mig i juli månad med ett glas rosé i ena handen, solbrillor på näsan och en bra bok i andra.
 
/tessan
Allmänt, Grönska, Inredning | | Kommentera |

I Karlsborg

Igår körde jag upp till min syster med familj i Karlsborg. Hon bjöd på riktigt god teriyakikyckling igår och idag har vi inlett dagen med en tur ut i solen och snön tillsammans med Alma. Vi åkte upp till en gammal övergiven fästning och en utsiktspunkt som kallas Vaberget.
 
Snöhund.
 
 
Iskristaller fanns det gott om inne i fästningsgången. Snön låg djup. Ingen hade varit härinne på ett bra tag, såg det ut som.
 
 
 
Bottensjön har tjock is. Vi såg människor nere på isen som pimpelfiskade. Bakom Bottensjön ligger Vättern, som fortfarande har öppet vatten. Mellan sjöarna ligger Karlsborg, Sveriges "Reservhuvudstad".
 

Här stannar jag ända till på tisdag. Jag har sportlov hela nästa vecka, vilket ska bli så vansinnigt skönt. Jag hoppas kunna jobba ikapp en del av det jag inte hunnit i veckan samtidigt som jag ska försöka sova ut ordentligt. Jag hoppas att vädret fortsätter att vara fint. Jag vet inte vart jag tar vägen om det blir snålblåst och snöblandat regn hela nästa vecka...
 
/t
Allmänt | | Kommentera |

Snöbunker

 
Snögubbar i all ära, men i mer än åtta timmar har Jonas och jag jobbat i snö och kyla med ett något mer ambitiöst projekt. Just ordet ambitiöst använde några förbipasserande som stannade till och såg vad vi sysslade med, så då tycker jag att det passar väldigt bra.
 
När jag i fredags inte kunde köra till jobbet skojade vi om att det nästan kändes lite postapokalyptiskt på landet, med tystnaden, mörkret och den djupa snön. Det ena ledde till det andra och tillslut hade vi bestämt att vi skulle bygga en snöbunker. Den var nog cirka fem kvadratmeter när den var klar, med nästan tre meter lång långsida och tjocka, tjocka väggar av hårt packad snö. Därinne kunde man utan problem sitta på huk, även Jonas som nästan är två meter lång. 
 
Här ser man lite av tjockleken på väggarna. Plankan ovanför användes för att stötta upp ingången.
 
För att få väggarna jämna, raka och lika tjocka använde vi oss av en ihopsnickrad form som vi gjorde snöklossar av. Jonas sprang också runt med vattenpass och tumstock. Då tyckte jag att han var lite för militant perfektionistisk. Det var ju trots allt inte på liv och död, haha.
Vi försökte få den så fyrkantig och symmetrisk som möjligt. När vi under lördagskvällen placerade värmeljus inuti och utanför så liknade den någon slags forntida grav. Ett mausoleum vid sommarstugan.
 
Under söndagen kunde vi äntligen ta oss hem igen, och efter en smått traumatisk färd uppför backarna kunde vi tillslut låsa upp lägenhetsdörren hemma i Göteborg. Landet i all ära, men kanske inte när vargavintern är som värst. Nu får det gärna förbli kallt, så att vår skapelse står kvar nästa gång vi kommer dit. Det dröjer dessvärre ett par veckor.
 
Spännande, men lite läskigt, sade Caesar.
 
En och annan väggmålning hann vi också med att göra...
 
Nu jäklar är det bara för nästa vecka att komma. Jag har fått massor av ny energi efter att ha lekt som en unge i snön i flera dagar. Att det dessutom bara är en vecka till sportlovet gör att jag känner mig lite som en häst i startfållan. Inte ens de gapande grannarna kan knäcka mig nu. I vart fall inte förrän tidigast imorgon.
 
/tessan
Allmänt | | 16 kommentarer |
Upp