Det där med pengar

När jag imorse gick in på min internetbank så blev jag fullständigt perplex och förvånad. Mitt saldo visade för det första att det kommit in pengar (Prisa Gud!), men mängden pengar stämde inte på långa vägar. Lärarlön istället för studiebidrag i all ära, men så mycket har jag absolut inte i lön, hur hårt jag än jobbat den senaste månaden. 
 
En snabb kik i kontohistoriken gjorde att jag rätt snabbt kunde sätta fingret på vad som hänt. Jag hade fått en hel extra lön från sommarjobbet, bara sådär. Utan att ha jobbat en minut i kommunväxeln under augusti månad. Inte konstigt att siffrorna inte stämde med min annars blygsamma inkomst.
 
 
Pengar är så speciellt. Min syster och jag delar någon slags fascination för pengar. Vi kunde i våra barndoms dagar sitta runt köksbordet båda två och räkna våra pengar, föra in räkenskaper och putsa mynten i timmar. Emma satsade alltid på att spara så mycket som möjligt, medan jag var mer pedantisk och bestämde mig för att samla enbart tiokronorna, för de var finast. Emma gjorde uträkningar medan jag tyckte om att stapla på hög eller i konstellationer.
 
Ärlig som jag är (och dessutom rädd för att bli påkommen och bestraffad) fick jag ordnat med gamla jobbet så att pengarna skickades tillbaka. Så nu sitter jag här, med betydligt mindre på kontot, och känner mig en smula berövad på glädjen. Inte blir det bättre av alla stora räkningar som kommer äta upp de resterande slantarna en efter en... suck. Tur då att pengar inte är allt här i världen. 
 
Oavsett saldon på era konton så önskar jag er en riktigt fin helg. ;)
 
 
/tessays.blogg.se/
Allmänt | | 2 kommentarer |

Jag simmar som en galning och färdas fort, fort fram över vattenytan.

Hej bloggen.
Du har blivit eftersatt, och det är synd. Jag trivs ju med att skriva, och vill mer än gärna vara en källa till förströelse för er som läser. Nu har veckorna som gått varit så vansinnigt fullspäckade att jag inte känt att jag haft tid eller möjlighet att skriva. Ikväll hade min lärarkollega Eva och jag vår näst sista kväll med utvecklingssamtal för våra 29 plantor, så snart (!) hoppas jag att mina kvällar blir mindre späckade. 
 
Många kollegor frågar mig hur det går och hur det känns. Då brukar jag säga ungefär att det känns som att jag simmar som en galning, men att det ändå inte känns som att jag håller på att drunkna. Jag simmar fort som attan, och får liksom lära mig att bli en riktigt duktig simmare i farten. 
 
Här hemma sker det både mycket och lite på samma gång. Förutom ny bil så finns det mer som ska, eller kanske snarare förhoppningsvis kommer att, hända framöver. Nu har vi båda varit förkylda och nästan tillfrisknat helt, så snart nog kommer energidepåerna att fyllas upp till normalnivån igen. Vår fantastiska Tassimo hjälper till att sprida vardagspepp. Jonas är helt tokig i den, trots att han inte dricker kaffe, och köper hem precis allt som passar i maskinen. Det betyder att vi har ungefär femton olika sorters kaffe, latte, te och choklad att välja mellan. Ikväll ska jag se premiären av Bonde söker fru med en kopp Latte Macchiatio Caramel i näven.
 
 
 
 /t
Allmänt | | En kommentar |

Grönt på brädet

Det händer faktiskt ett och annat i min lilla lägenhetsträdgård. Det blommar som bara den bland mina hemmaodlade paprika- och chiliplantor. Små näpna, vita blommor där nya dyker upp nästan dagligen. Jag planterade även nya små frön från en köpt chili på Ica. Kul som bara den!
 
 Förutom en ny bil så har jag denna veckan också unnat mig en liten rosbukett att ha på bordet i köket. 
 
 Allra, allra gladast är jag emellertid för min största chiliplanta, som nu börjat bära frukt. Frukten är nästan som min tumme i storlek vid det här laget, och jag vaktar på den värre än en hönsmamma. Om någonting skulle ske med den plantan så vet jag inte vart jag tar vägen. Ny jord, vatten, omsorg, daltande och näring. Jag. Måste. Få. Smaka. På. Egenodlad. Chili. 
 
/tessan
Allmänt, Grönska | | En kommentar |
Upp