Bland prasslande löv och kluckande vatten

Vi har många vackra platser i närheten av där vi bor, och Jonsered är en av dem. Med herrgården, fabriken, Säveån och Aspen kan man gå en riktigt mysig runda, och en sådan söndagspromenad tog vi mellan regnbyarna igår. 

Elna är otroligt duktig på promenader. Vi har henne lös mycket och det är liksom inga konstigheter, vilket är otroligt skönt. Däremot måste vi få ordning på kloklippningen. Det tycker hon verkligen, verkligen inte om. Idag lyckades jag klippa tre klor efter viss möda och stort besvär. Här finns minst sagt utvecklingspotential... 

Allmänt, Elna | | Kommentera |

Stairway to heaven

Hur många hundar kan stoltsera med att de har en egen trappa? Inte så många. Men Elna kan. Hennes husse skämmer nämligen bort henne något kopiöst, med leksaker och nu senast en egen trappa upp i sängen... Skämt åsido så finns det faktiskt en ganska bra förklaring till denna dekadens.

Elna sover hos oss i sängen av flera anledningar. Dels är det ju otroligt mysigt, men det är också ett bra sätt för oss att Hör eller märka om hon behöver gå ut på natten. Den första natten hemma sov hon på golvet, och då hände flera olyckor. Men sedan hon började sova mellan oss så väcker hon oss när hon behöver gå ut, och de nattliga olyckorna försvann. Numera sover hon nio av tio nätter utan att behöva kissa, så det blev ett effektivt sätt för oss att hålla koll på henne nattetid. 

Trots att hon vuxit så snabbt att det knappt är möjligt att förstå så är hon fortfarande en ganska liten vovve, så hon behöver lite hjälp upp i soffan eller sängen. Med sin nya trappa kan hon själv gå och lägga sig när hon vill. 

Elna är ganska kvällstrött numera. Hon har nog inte förstått att det blir mörkare ute allt tidigare, så hon vill gärna lägga sig när det blivit mörkt - och då vill hon gärna att vi också lägger oss. Nu kan hon faktiskt gå och knyta sig för natten på egen hand. 

Nöjd hund. Och trappan är förresten flyttbar, vilket också är rätt bra. 20:44 gick hon och lade sig för kvällen, och sådan här hittade vi henne en stund senare:Allmänt, Elna | | Kommentera |

Slottsskogen

Helgen är snart till ända, och ännu en vecka väntar. Det kommer att bli fyra-fem väldigt intensiva veckor framöver, men en ledig fredag i v. 44, när eleverna har lov, blir det åtminstone.

Redan i fredags trotsade jag vardagen genom att fika med några av favorittanterna i Mölndal. Det var länge sedan vi sågs. Hösten har ju varit intensiv för samtliga, på olika sätt. 

På lördagen sedan åkte Elna och jag in till stora människobyn, till Slottsskogen, där Eukanuba via Facebook ordnat en välgörenhetspromenad till förmån för rosa bandet. Jag mötte upp kollegan Karin och hennes Aron, och så gick vi tillsammans med ett trettiotal andra hundar, en promenad.När promenaden var till ända gick vi och åt en lunch på Linné, innan vi återvände till Slottsskogen igen, den här gången för att titta på djuren. Elna fick spana på hjortar, älgar, grisar, getter, får, änder, påfåglar, hönor och duvor - bland flera andra. Det enda hon skällde på var hönsen, resten betraktades med olika grader av intresse. 


Det blev en lyckad dag med massor av skönt snack och frisk luft. Tack för det, Karin! 💕 

Allmänt, Elna | | Kommentera |
Upp