Den nya

Jag lovade ju faktiskt bilder på den nya tatueringen igår, och eftersom jag är en kvinna som står vid sitt ord så har jag tagit några foton på den, bara till er. Så varsågoda. Själv sitter jag och ångestsvettas framför datorn i syfte att producera den här veckans hemtenta. Jag har skrivit ungefär en sida, men nu är energin praktiskt taget i botten - trots de tre Snorkfrökenkopparna med kaffe.
 
Min nya tatuering sitter på mitt vänstra smalben och är min tredje. Jag gjorde den på samma ställe som jag gjorde min förra, som sitter bakom vänsterörat - Evergrey Tattoo i Mölndal. De är himla trevliga och duktiga killar, och jag rekommenderar dem varmt. Så nu börjar Smörjandets Tid igen. Det ger mig någonting att prokrastinera med när jag sitter med hemtentan. 
 
 
 
 
 
Ursprungsskissen som Karin gjorde.
 
/tessan
 
 
Allmänt | | En kommentar |

Det är ju Moomin!

Jag antar att ni är nyfikna på den nya tatueringen, som är alldeles, alldeles färsk. Jag är ganska nyligen hemkommen efter ett par timmar på sträckbänken, och måste säga att jag är så oerhört nöjd! Den blev bättre än jag kunnat föreställa mig. Tack snälla Karin för att du ritade motivet till mig! Men, hörni, jag lägger inte upp någon bild nu. Ni får faktiskt hålla ut lite längre, så ni får se den när det inte är så rött och ömt. Jag vill istället passa på att skriva om någonting annat som gjorde mig väldigt glad idag.
 
Jag har, ända sedan jag såg dem för första gången, varit upp över öronen förälskad i Arabia Finlands "Muminmuggar". De är fantastiskt söta, och man får lite mysiga nostalgikänslor av att sitta och kika på Stinky och Snorkfröken och alla de andra figurerna. Jag har länge tänkt att jag velat ha dem, och varit avundsjuk på Fia som haft dem. Och av en slump upptäckte jag idag att Åhléns har 20% rea på alla muggar och tallrikar i Muminserien, så det var bara att slå till! Men jag bestämde mig för att min budget bara räckte för två stycken, så beslutsångesten var total. Tillslut blev det Stinky och Snorkfröken. Stinky var en favorit när jag var liten, och Snorkfrökenmuggen var så himla fin (läs rosa och med smink).
 
 
 
 
 
 
Det här doftljuset köpte jag igår, och det luktar så gott att jag konstant sitter med näsan nedtryckt i det. De innehåller inget paraffin eller några djurprodukter, och är tillverkat av förnyelsebara resurser. Finns i massa fantastiska dofter, och eftersom jag fortfarande har kvar pengar på mitt presentkort på Balders Hage så blir det nog ett par sådana här till!
 
/tessan
Allmänt | | 2 kommentarer |

Recension: L'Oréal Paris Miss manga mascara

Jag har testat den nya volymmascaran från L'Oréal Paris - Miss Manga. Den skall, enligt reklamen och L'Oréal själva, skapa "megavolym" till både övre och undre ögonfransraden, och ge ett intryck jämförbart med mangafigurers ögon.
 
För det första så vänder det sig i magen av förakt när jag hör namnet, och även uttrycket "megavolym". Det känns barnsligt och skriker dålig marknadsföring. Men så öppnar jag mascaran, tittar på borsten och blir positivt överraskad. Lång, granformad och avsmalnande. Inte något stort jäkla åbäke som smetar ner halva ansiktet. Och den är ganska lätt och flexibel märker jag, när jag börjar applicera mascaran.
 
 
 
Den är faktiskt riktigt rolig att använda. Du ser direkt resultat, och kommer åt alla fransarna tack vare den käcka borsten. Att den är riktigt svart och faktiskt ger en del volym är förstås obligatoriskt i en mascara, men det är alltid skönt att märka att man inte slängt pengar i sjön. Förresten så är det inte några större summor att tala om. Just nu kostar den 119 kronor på Kicks, och även i andra butiker så är den inte dyrare än 140-150 kronor. Det är en budgetmascara, men den är faktiskt riktigt bra!
 
 
Hur länge den faktiskt håller innan den torkar vet jag ännu inte. Min förra mascara som jag använde, "False Lash Effect" från Maxfactor, torkade ut fullständigt på ungefär tre veckor, och den är snäppet dyrare än Miss Manga. Dessutom var jag inte förtjust i borsten. Så Miss Manga är just nu den budgetmascara som jag tycker bäst om. Den är effektiv, svart och ger ett bra resultat. Fyra av fem tummar upp!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/tess
Allmänt, Smink & Mode | | 2 kommentarer |
Upp