Hejdå lille häst

Då har det hänt. Imorse avgick hästtransporten innehållande en stycken skäckig Herki. Nu har han alltså farit, och känslorna är extremt blandade. Jag är lite sorgsen, men samtidigt lite lättad. Nu ska han ju få bo på lösdrift, vilket är en förutsättning för att han skall kunna fungera och må bra, och gå ute dygnet runt med sina gamla hagkompisar. C berättade att det nog blir som att komma hem för honom. Det var hos sin gamla ägare han växte upp och bodde från att han var sex månader gammal till dess hon köpte honom. Jag tror absolut att han kommer bli lycklig, och får han gå ute och bli riden regelbundet i minst ett halvår så finns det goda chanser att han blir frisk. C får också chansen att landa och kurera sig, och vad som händer i framtiden får faktiskt ligga i framtiden.
 
Jag var hursomhaver i stallet i torsdags och tog avsked av Herkules. Vi red upp till sjön, vår favoritrunda, och sedan stod vi och myste en stund. Jag försökte föreviga dagen så gott jag kunde, så jag tog lite bilder. 
 
 
 
 
 
 
 
Hejdå, Herki! Hoppas du får det bra, var du nu hamnar och vad du nu gör. =)
Hästar | | Kommentera |

Ett ställningstagande för morgondagen

Det stormar rejält kring lärarfacken just nu. Både Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund börjar höja sina stämmor allt mer och oftare kring lönesituationen hos lärare. Missnöjet är stort, och dagligen får jag mail från LR där de skriver exakt hur medlandet och förhandlandet går. I torsdags demonstrerade hundratals inne i Göteborg, och jag var där. 
 
Även om många verkar vara av åsikten att "det spelar ingen roll" eller "jag gick ju iallafall med i Facebook-gruppen" så tyckte jag att det var inspirerande att se så många män och kvinnor stå i regnet med plakat. För lets face it. Folk är så jävla lata och passiva idag. Ingen bryr sig egentligen om politik, så länge det inte berör dem direkt. Många i min generation tycker att det är bra mycket roligare att dricka sprit, köpa kläder och spela dator. Själv är jag väldigt missnöjd med det mesta inom politiken. Jag tycker att politiker beter sig som svin och att mycket av det som görs blir förändringar till det sämre. Jag tycker att, oavsett färg, så är det en mobbningspolitik i mångt och mycket där man hellre än att utforma bra politiska lösningar skall peta undan motståndarna istället. Jag vill absolut inte ha en sådan politik här i Sverige, en sån politik som vi hittar i USA. Att vara politiker är ett yrke. Spelar det någon roll att statsministern är frånskild? För det vart ju ett jävla liv från medierna när R(h)eino skulle separera. Huvudsaken för min del är ju faktiskt att han gör sitt jobb. Då får han göra vad katten han vill på sin fritid så länge det inte skadar någon annan eller faller utanför lagens gränser. Spelade det någon roll att Mona Sahlin köpte dyra modeväskor för sin lön? Jag lovar att det inte hade blivit samma liv om en manlig politiker köpt sig en ny Mercedes.
 
Jag vill återkomma till det här med Facebook, eftersom det varit en nagel i ögat på mig ett tag. Ibland cirkulerar det nyheter på "fejjan". Det kan vara en utvisning som är orättvis, en brottsling som behöver fångas eller ett missnöje med en kommande lag. Och visst är Facebook ett bra sätt att aktualisera och fånga en bred publik på. Men herre Jesus, nöj er inte med att trycka på "gilla" om ni verkligen bryr er! Sitt inte där och skriv gnälliga rader i gruppen "Nej tack till trängselskatt!" utan gör något istället. Facebook skickar inte era rader direkt till kommunpolitikerna. Nej, det sitter fem tusen lika lata till och skriver samma saker som ni. En bra början kan ju vara en Facebookgrupp, men det måste finnas fler steg.
 
Hur det blir med lärarlönerna vet vi ju inte ännu. Jag hoppas på ett lönelyft för branschen. Det behövs för att locka de unga som inte är lika naivt inställd som jag och somliga medstudenter om att läraryrket är världens roligaste. Jag tror att det kommer att hända något, även om det kanske bara blir en marginell löneförhöjning. Det finns inte på kartan att strunta i kraven, om tio år kommer i så fall lärarbristen att orsaka ett kaos utan dess like. Dessutom vill jag tillägga till er som inte vill lyfta på rumporna och göra era åsikter hörda att det faktiskt är jävligt kul att vara delaktig. Nästa gång skall jag skrika "Upp till kamp!", "Krossa bourgoisien!" och "Upphäv patriarkatet!" oavsett vad jag demonstrerar mot - bara för att jag inte fick göra det när det begav sig. =)
 
 
 
 
/Tessan
Seriöst | | Kommentera |

Dagens recept: Snickerskakor!Snickerskakor är ju väldigt gott, och faktiskt bland det enklaste man kan laga. Du gör dem på Rice Crispies och jordnötssmör och brer ett lager smält blockchoklad ovanpå. Jag använde mörk blockchoklad. Receptet i övrigt stal jag från bloggen http://bakaochlaga.blogspot.se/2010/01/snickerskakor.html.

Funkar utmärkt att frysa in och ta fram vid oväntat besök etc, och då kakorna inte ens ska in i ugnen så går det snabbt och smärtfritt att baka ihop en sats.
 
/Tessan
Mat & recept | | Kommentera |
Upp