Hela tiden sista dagen

Jag har trott i över en månad att den sista fina höstdagen har passerat, men så kommer det ännu en fin dag, och en till, och en till... Den här hösten är otrolig. Det är härligt med årstider, men snart kommer den årstid jag tycker allra minst om. Julen är, som de flesta av er kanske vet, min absoluta favorithögtid, men fy farao för vädret i november-december. Jag avskyr när det bara är kallt, blåsigt, regnigt och surt ute med snömodd ibland och snorhala vägar. Då är det bättre med ordentligt med snö i ett par månader.
 
Nu kör jag ju den illa beryktade Härskogsvägen för att ta mig till jobbet, och alla jag pratat med som känner till vägen säger att den är ett elände att köra när det är vinter och halt. Det gör ju inte att man ser fram emot vintern som vi får här på västkusten (får man ens säga västkusten när man bor inlands och pendlar till Sjuhärad?).
 
Idag var jag uppe med tuppen, värmde på en kopp kaffe med Kåhögsmjölk och satte mig med åttornas religionsprov. Jag har verkligen samlat på mig en ordentligt bunt att gå igenom och bedöma (ordet "rätta" är tydligen inte PK så det får jag inte skriva...) så det är lika bra att stiga upp i tid så att jag slipper sitta hela helgen. Vad skulle jag gjort utan höstlovsveckan? Orutinerad som jag är så behöver jag många timmar på mig, men det är en trevlig känsla i magen när man kan bocka av vad man gjort. Ja, jag har gjort en lista med färgmarkering för olika klaser och rutor där man kan kryssa. Jag är väl ingen barbar.
 
Igår var Jonas och jag på utflykt längs gamla Jonseredsvägen och stannade bland annat till vid Jonsereds fabriker. Otroligt fint och färgsprakande. Jag avslutar litanian med några bilder därifrån.
 
 
 
 
 
 
Det sägs att det finns lax i Säveån. Det kan Jonas och jag nu bekräfta. Vi stod i cirka fem minuter vid forsen och hann se två laxar som hoppade, samt en ekorre som förde massa oväsen bland trädgrenarna. Och som svar på den ännu outtalade frågan så innehöll turen självfallet ett gäng geocacher som plockades under turen.
 
/Therese
 
Allmänt | | Kommentera |

Att odla sin trädgård

Redan Voltaire sade att man bör "odla sin trädgård". Det är åtminstone så han avslutar Candide, och även om han kanske inte menade bokstavligen så är det någonting som jag ändå kan skriva under på. Ansträngning och flit leder till utveckling. Med det sagt så kan blogginlägget bli mer ytligt.
 
Nu har vi bott i Lerum i två veckor. Bilder och bättre bloggande är på gång, men vi behövde lite lugn och ro för att landa. Nästa vecka har eleverna höstlov och jag kan vara kompledig litegrann, så då ska jag vara hemma och dona med både det ena och det andra.
 
Just när det kommer till trädgård så är vår uteplats på baksidan mycket eftersatt och vildvuxen. En rosenbuske har tagit över stora delar av trädgården, och buskarna runt omkring har inte blivit klippta på många år. Det kommer krävas många timmars slit, men vi har en plan och en tanke som förhoppningsvis ska vara förverkligad till sommaren.
 
 
 
 
 
De första spadtagen är tagna. Med hjälp av mamma och Christer började vi, som i en djungel, hugga ner vegetationen och klippa ner buskarna igår. Vinbären fick en ordentlig beskärning (hoppas att de överlever!) och rosenbusken klipptes ner och grävdes upp helt. Även om hösten inte är så rolig rent odlingsmässigt så kan vi lägga en bra grund inför våren. Jäklar vad vi har att göra, men det är faktiskt kul. Fortsättning följer!
 
 
Idag har vi haft en lugn söndag med frukost, geocaching, bad (wohoo! Vi har badkar numera!) och lite jobb för min del. Jag har passat på att lägga i en hårinpackning och ska klippa och måla naglarna. Det behövdes.
 
/T
 
Allmänt, uteplatsen | | Kommentera |

Nyblivna Lerumsbor

Vilket slit det är att flytta, men nu är vi på plats i vår nya lägenhet i vår nya kommun, Lerum. Här har jag aldrig bott, men har haft hästeri härute, har självklart plaskat runt på Vattenpalatset och förra sommaren jobbade jag på kommunhuset i en månad. Lite koll på stället har jag alltså, men nu är det dags att göra sig hemmastadd. 
 
Det blev en jäktig flytt, eftersom det var ett lägenhetsbyte där vi var tvungna att pussla en hel del för att få ihop det. I fredags kväll stod vi därför med en helt tömd och renstädad lägenhet, allt vårt lösöre i vardagsrummet i nya lägenheten och en övernattning hos pappa i stan. Då var man någonstans i limbo, vilket var jättemärkligt, men det var ju lyckligtvis högst tillfälligt.
 
Allt vårt pick och pack i ett och ett halvt släp samt två bilar.
Också på lördagen tog det en stund innan vi fick tillträde till lägenheten i Lerum, eftersom den skulle städas på förmiddagen. Då blev det istället en tur till IKEA bland annat. Först på eftermiddagen igår kunde vi börja packa upp och möblera runt i vår nya boning. Men nu är alltså city-living ett minne blott. Här bor vi ett stenkast från skogen med lugn och ro, och dessutom i en lägenhet som ganska precis är dubbelt så stor som vår gamla. Vi har sett fram emot det här så länge
 
 
/Therese
Allmänt | | En kommentar |
Upp