Dagens loppisfynd!

Idag fick jag äntligen gått på Kallebäcksloppisen. Som jag har längtat. Och jag fyndade faktiskt ett par grejer, även om jag fortfarande inte hittat vad jag letar efter mest av allt: köksstolar, fotpall till gungstolen, en salladsskål i glas och en ram till min karta som jag köpte i Stockholm. Det kommer att krävas fler besök, och då får jag nog även söka mig utanför Kallebäck.
 
Loppisen i Kallebäck ägs av KFUM och har öppet mån-lör10-15. Onsdagar har de nog öppet ända till 18, om jag inte missminner mig. Jag hittar ofta bra grejer där, till exempel min sekretär som kostade 100 kronor, även om de ibland sätter sina priser löjligt högt. Jag har till exempel spanat in några stolar, men de kostar 200 kronor styck, vilket är lite väl dyrt för att vara på loppis. Med tanke på att de måste fixas och donas med innan de är riktigt bra så känns det som ett onödigt företag. Men de är ju väldigt söta, och hittar jag inga bättre så...
 
Hur som helst. Här kommer bilderna på vad jag fick tag i idag.
 
Knypplad bordsduk, tårtfat, liten flaska för typ vinäger, ugnsfast form i glas samt en serveringstallrik med Karl XI och Ulrika Eleonora (!)
 
 
 
 
 
  
 Nästa onsdag blir det ännu fler loppisar och ännu fler fynd!
 
/tessan
Allmänt | | Kommentera |

Dagens recept: Shepherd's pie

Jag sitter och är mätt, lite salongsberusad och väldigt nöjd i allmänhet. Idag hade jag opponering på hemtentan, vilket för mig ytterligare ett steg närmare sommaruppehållet. Nu skall jag bara genomlida gestaltningen på måndag och justera lite i tentan innan jag är klar för våren! Jösses, åtta terminer! Två kvar innan det är dags att bli vuxen på riktigt.
 
Idag lagade jag Shepherd's pie, efter ett recept från Tasteline som fick utgöra inspiration. Jag kunde dock, som vanligt antar jag (det måste vara ett släktdrag), inte hålla mig till receptet till punkt och pricka, utan justerade det litegranna allt eftersom. Det blev iallafall kanongott. Allt från det hemgjorda moset; till köttfärssåsen med baconstrimlor, worcestersås och förkokta bitar av morötter; till det översta täcket med riven västerbottenost.
 
Skillnaden mot receptet från Tasteline är att jag:
  • förkokade morötterna i grönsaksbuljong (som sedan fick sjuda med köttfärsen). Dessutom tog jag betydligt mer morötter än vad som stod i receptet.
  • skippade muskotnöten i moset och sellerin i köttfärsen. I potatismoset tillsatte jag även lite mjölk och lite grädde, för att få det krämigt och fylligt.
  • tillsatte även lite Heinz chilisås i köttfärssåsen.
 
Ett tips på vägen är att salta ordentligt. Köttfärssåsen kräver mycket salt, likaså moset. Sedan gäller det bara att smaka sig fram tills man är nöjd. Lycka till!
 
 
 
/tessays.blogg.se/
Mat & recept | | Kommentera |

Projekt Akilles: Mål i sikte?!

Trots ett bakslag av bibliska proportioner i tisdags känns det som att processen snart nått sin fullbordan. När jag kom hem på tisdagen, helt slut efter att ha jobbat natt, upptäckte jag att jag glömt att stänga in Akilles på toan under tiden som jag var borta. Och lägenheten stank av kattskit. Katthelvetet hade bajsat och kissat i min säng, och lukten hade liksom legat och marinerats in i lägenheten och i mina lakan under natten. Ni förstår säkert själva hur glad man blir i det läget, när man inte sovit på ett dygn och måste kliva upp om bara ett par timmar för ett obligatoriskt seminarium. Jag stod där och skurade, städade och bölade medan skitlukten stod mig ända upp i näsan. När jag städat det mest akuta lade jag mig på soffan och sov ett par timmar. Det var inte mitt livs lyckligaste dag.
 
Men nu ni! Akilles har inte längre den gröna ringen på toan, och han har faktiskt både kissat och bajsat helt utan ring! Återigen är det samma tjuriga motvilja till en början, men sedan kommer han tillrätta och gör det han skall. Hit har vi nått tidigare, men då ville han verkligen inte gå på Litter Kwittern, och jag lät honom istället gå ut. Nu har jag sett att han faktiskt kan tänka sig att använda toan, trots att mängden strö är minimal. Grejen är att eftersom det är sommar och sol, och Akilles älskar att vara ute, så ska han få vara ute en del och använda toan inomhus om och när det behövs. Att ha en stor, stinkande kattlåda i badrummet, som han ändå inte använder, är ju faktiskt väldigt onödigt. Tråkigt nog vill Akilles inte komma in när det är fint väder, så jag ser honom härja runt här ute och ignorera mig högaktningsfullt när jag visslar på honom. Toatränad katt till midsommar? Ja, kanske. Med betoning på kanske.
 
/tessays
 
 
 
Akilles toaträning | | Kommentera |
Upp