Uteplatsen: den lilla magnolian och trädgårdssetet

Tillbaka i sommarstugan. Här kommer en uppdatering kring uteplatsen, som många verkar tycka är spännande. Det gör jag också, kan jag tala om, även om torsdagens jobb visade sig vara ett krävande pass. Tack och lov för att hyresföreningen lånade ut en skottkärra! Inte bara fick jag lyfta och frakta bort alla gamla buskar (vissa så tunga att de knappt gick att lyfta), utan dagen innebar också att jag planterade en liten magnolia, som jag hoppas ska överleva, samt att jag fick ta fram skurborsten och såpan än en gång.
 
 
Åh, vad olycklig jag blir om den här dör, men man får väl vara beredd på det värsta. Om den överlever har vi en av de allra vackraste buskarna i världen på tomten. Magnolia är helt klart en favorit från min sida.
 
 
Vi har blivit med trädgårdsmöbler! Det kunde inte ha kommit mer lägligt att grannen skulle köpa nya, och frågade om vi ville ha deras gamla set. Ja tack, sa vi som dagen innan gått in och ut ur flertalet butiker för att komma underfund med vilken typ av utemöbler vi ville ha. Efter en skrubb med såpa såg de lite trevligare ut, och med några riktigt mjuka dynor så kommer vi nog sitta riktigt bra här när värmen kommer. I och med det sparade vi oss en del pengar, så dem kan vi ju lägga på något annat trevligt. 
 
Det är fortfarande massor kvar att göra, men det är så kul att fixa och dona här, och vi får ju verkligen lön för mödan framöver.
 
/T
Allmänt, Grönska, uteplatsen | | 2 kommentarer |

Andas lite häst

Igår fick jag äran att följa med Johanna till hennes fina nordsvensk Lazer. Det var så mysigt att återigen få andas lite häst, rykta en päls, dra händerna genom en man och sedan sitta upp en liten stund. Jag hatar att vara hästlös, men samtidigt har det aldrig känts så hopplöst som det gör just nu. Det känns som att allt jag gör, alla hästar som kommer min väg, råkar ut för någonting. Det gör så sjukt ont att fatta tycke, lägga tid och energi och sedan går allt i kras - och inte bara en gång, utan tre-fyra-fem...
 
Det är alltså lite bitterljuvt, men mest var det härligt att rida lite. När man är mitt uppe i stressen i vardagen så glömmer man, men faktum kvarstår att jag aldrig varit hästlös i mer än tre månader sedan jag började rida när jag var åtta år gammal. Inte förrän nu.
 
 
Johanna värmde upp och visade lite var skåpet ska stå. Hennes häst är bara sju år, och hon har gjort allt jobb med inridning och inkörning själv. När jag sedan skulle sitta upp så var det på en uppvärmd häst, så det var ju rena nöjesridningen, även om jag kände mig vansinnigt ringrostig. Han var i vart fall mjuk och trevlig att rida.
Undertecknad tillbaka i sadeln ;)
 
Tack för turen, Johanna!
 
/tessan
Allmänt, Hästar | | En kommentar |

Nu är det snart dags för landet

Om bara ett par dagar packar vi ihop oss igen och kör mot landet. Vi delar upp lovet mellan hemmavid och sommarstugan - det bästa av båda, så att säga. För ett år sedan fanns liksom inte alternativet att vara hemma hela lovet i vår lilla etta, då var landet ett måste. Nu lockar faktiskt lägenheten också, vilket gör att vi faktiskt inte varit på landet lika mycket. Faktiskt ovanligt lite, om man jämför. Men så har ju också vintern varit ganska lång, och då är det inte lika roligt att vara på landet.
 
Sist vi åkte ut tog vi med oss Cezar, och det blev en riktigt bra helg med fint väder. På lördagen packade vi kaffe och fika och gav oss ut på vandring till en för oss okänd strand. När vi satt där i solen, med snarkande hund framför fötterna och skållhett kaffe, så kändes det ganska oslagbart. Jag hoppas att vädret blir okej i helgen, även om prognosen säger molnigt...
 
 
 
 
Vår flott-båt-brygga "Idun" har haft en jobbig vinter. Sönderslagen och med slagsida gav vi henne en liten kur på söndagen, men där fortsätter vi arbeta i helgen. Jonas var något skadeglad över att den danska flaggan klarat stormarna bättre än den svenska...
 
 Cezar i solnedgång.
 
/therese
Allmänt | | Kommentera |
Upp