Julklappstips!

Efter blod, svett och tårar kom då äntligen... nej, nu ljög jag. Jag ber om ursäkt. Jag ville bara vara lite teatralisk, bygga upp stämningen och fånga er uppmärksamhet och sånt trams. Jag börjar om.
 
Efter en väntan som känts nästintill oändlig, men som i själva verket bara varit ett par veckor lång, har jag äntligen fått Paketet med stort P skickat till mig från den där gudsförgätna ön som går under namnet England. Nu ljög jag igen. Jag älskar England. Jag är bara avundsjuk på att inte jag får bo på Downton Abbey och dricka portvin med sekelskifteskläder, fjädrar i håret och silkesvantar på fingrarna - eller får smyga runt små cottages med pelargoner i fönstren, klätterrosor på husfasaderna och lösa lite småmysiga mysterier framför brasan med ett glas sherry i handen á la Agatha Christie eller Morden i Midsomer. Efter att ha spenderat en helg i Tyskland, dubbadets Mecka, är jag nu otroligt sugen på lite bra och mysigt serietittande där karaktärernas röster faktiskt följer munrörelserna - och där det inte låter som att alla männen antingen har någonting oanständigt för sig eller sitter på toa när de pratar, som det gör när man dubbar i tyska filmer och serier. 
 
Hursomhaver så var det inte det jag skulle berätta om. Jag har extremt lätt för att glida ifrån ämnet, fråga de som läst något av mina alster på Universitetet. Ungefär 95% av det jag säger eller skriver hade man, i praktiken, kunnat skippa. Somliga kallar det ordbajseri, men jag ser det hellre som opulens. I en hemtentesituation är det en ovärderlig egenskap - det får sidantalet att öka exponentiellt när man väl sätter igång och skriver. Om sanningen ska fram så roar det mig en smula att veta att jag i princip kan glida runt i ämnesperiferin rätt friskt utan att läsaren släpper bokstäverna med blicken. Kanske gnisslar ni tänder i vanmakt. Jag hoppas det. Det skulle göra min dag.
 
Smink är en annan sån grej, bortsett från Downton Abbey, som gör livet lite roligare att leva. Jag upptäckte ELF:s galet bra och billiga smink tack vare en kollega, och klickade hem en ordentlig order. Det är det som kommit med posten idag. Man tror inte priserna är på riktigt, men det är de. Härifrån kommer flera av mina julklappar i år (jag tänker inte säga till vem, eller vilka, jag köpt). Har ni lite framförhållning så kan ni gå in och hitta sjukt bra julklappar till nära och kära, eller för all del till er själva. Här kommer länken: http://eyeslipsface.co.uk/
 
Och ja, det är en ögonskuggepalett med 100 olika nyanser. Jag vet! Awesome!
 
/Tessays
Allmänt, Smink & Mode | | En kommentar |

Tyska dagar [bildbomb]

Helgen spenderades i tyska Lübeck, där vi ägnade oss åt trevligheter som shopping, museibesök och restaurangbesök. Här kommer bilderna :)
 
 
Gummibjörnsfiket.
 
 
 
 
Första kvällen gick vi på en restaurang i en gammal potatiskällare. Här beställde Emma och jag varsin rumpstek medan farsgubben och Andreas slog till på halvkilosbiffen. Hur det gick? Titta själva.
 
 
/Tessan
Allmänt | | Kommentera |

Riktigt jävla sjukt

Skelettkvinnan i Bergsjön... Ja, jag vet inte ens var jag ska börja. Jag känner bara att det här är alldeles för absurt för att gå folk förbi. Alla måste läsa det, och alla måste tycka att det är lika fascinerande och makabert som jag gör. Jag är helt mållös. Det är inte ofta jag blir förvånad, men det här fick mig att haja till. Vad är det som gör att en människa tycker att det är attraktivt och en bra idé att ha lägenheten full av skelettdelar? Jag förstår det inte. Kanske beror det på att jag som liten var riktigt rädd för skelett, av någon dunkel anledning. Jag kommer ihåg att jag alltid, varenda gång, gick "på toa" (gömde mig i hallen) när Hjärnkontorets jingel drog igång - det var nämligen en skeletthand som vred runt ett handtag eller dylikt. Sjukt läskigt, tyckte jag. Och samma sak var det med Mysteriet på Greveholm. Flera år efteråt har jag inga tydliga minnen av sista avsnittet, bara att det varit riktigt läskigt och att det var ett galet skelett med stirrande ögon som figurerade i handlingen. Tittar man på det nu, så... ja, vad fan. Inte ser det friskt ut, men läskigt?
 
Kanhända har jag mognat en smula med åren. Mitt patetiska försök att ta mig igenom "The Walking Dead" utan att gapa stämbanden till stumpar visar att jag ingalunda kan friskförklaras ännu, men att jag ändå är på god väg. Jag har ju faktiskt, tro det eller ej, sett hela första säsongen. Som tur är har just skeletten tappat sin läskighet, och nu när Mysteriet på Greveholm återvänder så finns det en möjlighet att jag faktiskt stannar kvar framför teven om det nu kommer benigt besök i rutan igen. 
 
Jag tänker inte skriva alltför mycket om den här "Skelettkvinnan" som upptäckts. Jag vill att ni kollar in länkarna, om ni inte redan gjort det. Det här, kära läsare, är nästan lika roligt som SD:s klanterier. Och nästan lika läskigt som när man hör att folk ändå väljer att rösta på de där jävla idioterna. Hade jag vetat att det var så lätt att hamna i riksdagen borde jag ha öppnat järnaffär. Kanske finns det någon nekrofil slash dendrofil slash veganrasist slash kattälskarmisantrop någonstans som funderar på en politisk karriär? Jag tror SD letar nya stjärnor som kan sitta pch komma med förslag om hur vi borde styra landet.
 
Länkarna:
http://www.gp.se/gptv?path=gptv.abcdn.net/TV-ARKIV/Goteborg&playfile=18870_Kvinna_forvarade_skelett_i_lagenheten_138473.pls&autostart=1
 
http://www.gp.se/nyheter/bilder/1.1135681-skelettgalleri?articleRenderMode=modal
 
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1135327-skelettkvinnan-salde-ryggrad-till-bekant
 
 
/Tessays
Allmänt | | Kommentera |
Upp