Tomt.

Ibland glömmer jag bort att du inte finns kvar här längre, och väntar mig att få se dig när som helst. Även om jag tillfälligt missminner mig så glömmer jag aldrig bort dig. Du är fortfarande världens vackraste vovva, Olivia, och du fattas mig.
 
 
/tessan
Allmänt | | En kommentar |

Svampjakt i Tiveden

Nu är jag, Emma och Alma precis hemkomna från en runda i Tivedens djupa skogar. Jag tänker inte skriva så mycket om det hela, utan ni får istället kika på bilderna från rundan. Svampsäsongen är igång, och det gillar jag. Sensommaren och hösten är fantastiskt härliga, om man har vett att se allt det vackra och dra nytta av vad naturen erbjuder. Det hjälper inte att hata hösten eller vintern. Vi har årstider, och så är det med den saken. Ut i skogen med er och plocka bär, svamp och annat som växer och frodas!
 
Världens lyckligaste hund, som älskar att känna fartvinden genom bilfönstret.
 
 
 
 
 
 
Kolarkoja
 
 
 
 
 
Ganska gott om blåbär, måste jag säga. Men det var inte därför vi var i skogen, så det blev mest några smakprov. Korgen var reserverad för svamp.
 
Alma åt med glädje av blåbären.
 
Efter en lång runda utan en enda kantarell fann vi tillslut några stycken - precis intill bilen!
 
En skaplig skörd. Oftast så hittar man ju bara någon enstaka sopp, och fler kantareller. Därför var det kul att ha korgen full med lite andra sorters svampar. Vi hittade björksopp, karljohan, kantareller och massa andra spännande sorter, som dock fick bo kvar i skogen.
 
/tessan
 
Allmänt | | Kommentera |

Trolskt

Är en bra dag en dag som genomgående är rätt bra, eller en dag som börjar uselt och slutar till det bättre? Idag har jag upplevt det sistnämnda, och sitter här och vill faktiskt inte göra någonting ogjort, trots frustrationen som formligen kvävde mig under eftermiddagen, när jag (och många med mig) satt i bilkö mellan Göteborg och Anneberg i en och en halv timme. Det var tydligen några som krockat strax innan Kungsbacka, och köerna var sanslösa. Det var ju en ovanligt bra idé jag fick när jag bestämde mig för att åka i god tid till stallet - jag hann fram i tid.
 
Ibland undrar jag vad jag hade gjort istället om jag aldrig hade börjat rida och hålla på med hästar. Jag kan liksom inte tänka mig ett liv där jag inte kan åka till stallet. Det är skönt att få slappna av och bara lägga allt fokus och all energi på hästarna. Och de är ju så vackra och härliga djur, så för min del så får de gärna ta ännu mer tid i anspråk.
 
Men nu skall det faktiskt bli annat att ägna sig åt under de närmsta dagarna. Imorgon tar jag tåget till Skövde, där jag blir upphämtad av min syster för ett par dagars vistelse i Karlsborg. Det ska bli grillparty, svampletning, umgänge och förhoppningsvis solsken. Jag ska krama Alma tills hon blir blå (och då får jag hålla på ett tag) och bara roa mig kungligt.
 
 Här red jag tjugo minuter tidigare. Öva galoppfattningar på stubbåker med Kalas-Qalle var något av det roligaste jag gjort på länge. Jag skrattade högt flera gånger, och Qalle hade minst lika kul. Hade jag väntat lite längre med att rida tillbaka så hade sagohästen och jag kunnat dansa med älvorna.
 
/tessan
Allmänt, Hästar | | Kommentera |
Upp