Gåsmiddag och tipspromenadTrots att vi (Elna och jag tillsammans med mamma och Christer) kom mitt på dagen igår, lördag, så känns det som att vi haft en hel helg i Skåne. Tillsammans med Emma, Ante och Freja skulle vi ha en klassisk gåsamiddag, som vi alltid hade på hösten förr. 

Fråga med utsikt. 


Det blev en trevlig middag och på söndagen åkte vi in till Ängelholm för att gå tipspromenad och titta på djuren i Hembygdsparken, vilket vi också ofta gjorde när vi var i Skåne som barn. Då hade vi med oss Alma och Olivia, och mormor och Bertils Nanny, och Olivia och Nanny tjöt av glädje när de såg var vi hamnat. Nu finns ingen av dem kvar, men våra egna småtjejer fick föra fanan vidare. 


I Ängelholm finns det en kyrkogård för husdjur, och där vilar mormor och Bertils tre schäfertikar. Jag tycker att det är himla fint. 
Fåglar tycker Elna är roligt. Hon ville gärna säga hej till tupparna och hönsen, men grisarna hade hon större respekt för. Det är nog klokt, särskilt när de väger minst tio gånger mer än hon själv gör. 

Om en stund rullar vi uppåt, och efter en så händelserik helg så borde Elna sova riktigt gott. 
Allmänt | | Kommentera |

Tjejkväll med övernattning, och promenad med geocaching

Samma dag som utställningen åkte Elna och jag hem till Johanna i Kungsbacka, där vi mötte upp fyra andra av "tanterna" för en myskväll med Disney, tacos och gott sällskap. 


Elna hjälpte till med att övervaka matlagningen så att den tillagade enligt konstens alla regler. Just det där med att sova över behöver vi nog träna mer på. Såhär snällt låg hon bara en stund på kvällen nämligen. I stort sett hela natten vandrade hon runt och ville in till Johanna och Marcus sovrum. Hon kunde inte förstå varför vi inte sov där, och både hund och matte kände sig ganska trötta på söndagen. 

Trötthet var emellertid inget hinder för söndagens planer, som var att åka ut till Fjärås bräcka och resterna av en fornborg på en udde, och försöka logga alla cacher där. Vi lyckades nästan, ett par stycken lyckades vi inte lokalisera. Det blev en lång tur i skogen, och även tillfälle till fikapaus. Elna var faktiskt väldigt duktig på att hjälpa till med cacherna. Snart är hon en fullfjädrad geohund. 
Allmänt, Elna | | Kommentera |

Vi provade någonting nytt...

I lördags hände det något ovanligt. Elna och jag packade in oss i bilen och åkte till en hundutställning. Elna var anmäld till valpklassen, och jag måste säga att det var. En annorlunda och lite läskig upplevelse, där jag stundtals kände mig totalt bortkommen, men där jag ändå till sist klarade av att visa upp Elna på ett okej sätt. Elna vann ingenting, men fick hederspris, vilket, om jag förstod det rätt, innebär att hon anses fin och lovande för framtiden. Och vad domare och andra än må tycka så är hon den finaste jag vet, med eller utan priser och rosetter. 


Några fina omdömen fick vi, t. ex. gällande överlinje och hals; beställning och tassar; ansikte, huvud och färger, och även fina ord om ögonen. Så här skrev domaren:Allmänt, Elna | | Kommentera |
Upp