Mysig måndag

Ny vecka. Elna blir sjutton hela veckor på onsdag, och nu börjar hon bli mer och mer hund. Hon växer i kostymen samtidigt som hon fortfarande är bebis så klart, vilket gör det extra spännande att se henne lära sig om världen och vardagen. 


Idag följde Elin med hem, och vi gick en promenad i skogen i det härliga regnet. Elna fick springa lös och upptäcka, och vi gömde oss för henne och gav henne godis när hon självmant sökte kontakt. Och sprang gjorde hon. Hon for fram, hoppade, rullade runt och njöt. Det är verkligen en hund för vårt västsvenska klimat, vår lilla västgötaspets.

Trots att det blev en ganska kort runda sett till promenadlängd så var den uttömmande nog för att hon skulle somna gott när hon kom hem. Medan hunden vilade lagade vi middag och tände ljus. Det blev en mysig måndag. 

Allmänt, Elna | | Kommentera |

Miljöombyte

Om jag trodde att lördagen skulle innebära välbehövlig vila och en skön sovmorgon så trodde jag fel. Den lilla hunden tyckte nämligen att sju var alldeles lagom tid att vakna. Inte mer än rätt, sa Elna, som inte varit särskilt pigg om vardagsmorgnarna, när jag tvingat upp henne för att åka till dagmatte. Men sömn är en världslig sak, och planerna för dagen kunde inte vänta. Idag skulle hela vår lilla familj hem till Johanna och Marcus, och dessutom övernatta hos dem. Det blir första gången hon sover över hos någon, så hur natten ska bli återstår att se. Det är ett miljöombyte och dessutom bra miljöträning. För att underlätta en god nattsömn har miljöträning även gjorts hos Lazer, Johannas häst. Elna har gjort stalltjänst och hjälpt till, och dessutom har hon följt med på tur med häst och vagn. Helt ovan vid stall är hon faktiskt inte. Hon har ju en dagmatte som har hästar. 

Spännande, men lite läskigt med hästar, tycker Elna. Bra med respekt för djur som väger hundra gånger mer, vidhåller matte. 


Hämta i hagen var skojigt. Det fanns bruna bakelser lite här och var som Elna gärna ville avsmaka. 


Olika perspektiv. Fyra spetsiga öron. 


Med en liten hund i knät satte vi oss på kuskbocken och gav oss av. Det blev en riktigt mysig tur. Runt oss brottades dramatiska moln med solen, men vi hade tur. Det var otroligt härligt att återigen se världen från bakom hästöron, och nu även hundöron.

Elna var så harmonisk och duktig. Hon satt snällt i knät hela vägen och var inte alls rädd, bara nyfiken på alla ljud och dofter som svischade förbi. Vi kunde trava på utan att hon brydde sig. 

Det blev ännu en dag att minnas med värme. 


Allmänt, Elna | | Kommentera |

Elna lär oss prepositioner

Vårt alldeles egna lilla substantiv lär oss på ett konkret sätt om prepositioner. Svaret på frågan "Var är Elna?" inbegriper alltid något av orden:

På, under, bredvid, bakom, inuti, framför, över, i, mot, vid, mellan, utanför... 


Och om vi ändå rör oss i ordklassernas förtrollade värld så kan det tilläggas att även vissa interjektioner används flitigt...


Allmänt, Elna | | Kommentera |
Upp