Projekt Akilles: "Grönt är skönt"

Nej, kära vänner. Akilles är ännu inte en fullfjädrad toalettbrukare. Tyvärr. Trots att vi nu hållit på i månader så har vi inte kommit i mål. Det verkade så lovande när jag kunde ta bort den sista ringen. Men jag hade mina funderingar kring hur Herr Katt skulle emotta förändringen, och mycket riktigt.Akilles var fullständigt oförstående och ville bara ut så fort han blev nödig. Dum och bekväm som man är så släppte jag ut honom, och toan blev helt ointressant för Akilles. Helt förståeligt, på sätt och vis, men jag satte käppar i mitt eget hjul. Det är så mycket bekvämare att låta katten gå ut och ha kul och kissa och skita var och när han vill, än att ha honom inlåst på toa och behöva komma hem och skura bajs.Inget ont som inte för något gott med sig dock. Nu när hela sommaren känns som ett ångestladdat svart hål så kan jag kanske göra en uppryckning och hålla lite mer koll på katten så att han verkligen lär sig att använda toan. Min närmaste plan är att minska Akilles utetimmar, så han får återupprätta vanan att använda LK:n. Det är en regression, men inte någon kapitulation, och det är en tröstande tanke.
Akilles toaträning | | Kommentera |

GHS 2013

Medan jag tittar med ett halvt öga på ett brittiskt program om olika adelsfamiljer och deras gods i England under det Brittiska Imperiets tid, där en flåsigt entusiastisk och läspande äldre engelsman berättar med stor inlevelse så passar jag på att lägga upp lite bilder från dagen på Gothenburg Horse Show. Tyvärr har jag bara biljetter till onsdagens föreställning, men jag hoppas kunna se så mycket som möjligt på SVT Play. Ni som liksom jag tycker att det här med ridsport är himla kul och spännande hittar sändningstider och liknande här.
 
 
 
Min nya telefon i all ära, men bilder på saker i rörelser fixar den inte riktigt. Jag vet inte om jag måste ändra inställningar på den eller bara acceptera att de 13 megapixlarna jag så begärligt suktade efter endast är verkliga i det perfekta ljuset med det perfekta, stillastående, motivet. Detta är iallafall Rolf-Göran Bengtsson på Casall La Silla.
 
Två ekipage från Beridna högvakten. Den ena hästen verkade inte tycka att Scandinavium var särskilt skoj.
 
I paddocken på Eurohorse visade Polisen upp två av sina polishästar. I uppvisningen ingick diverse skrammel med saker; bollkastning på hästarna; hästarna blev indraperade och fick kliva över prasslande presenning och tillslut bjöds vi på lite hästfotboll med den stora orangea bollen som ni kanske kan se bakom poliserna i förgrunden.
 
Höjdpunkten för min del var idag Kyra Kyrklunds clinic. Hon är en stor förebild och är känd för att vara både kunnig och pedagogisk. Jag fick filmat en snutt på när ekipaget genomför diagonalslutor. Klippet hittar ni här. Även om det var kul att se henne live så kände jag att ribban låg lite för högt. Jag, och de flesta andra i publiken på Scandinavium, är inte på Grand Prix-nivå. Jag hade nog tyckt att det var ännu roligare om hon hållit det på samma nivå som hon gör i sin bok, där hon går igenom både svårare delar men också grundläggande saker. Men visst fick man mersmak och inspiration.
 
Någon var trött. Konstigt nog var det inte jag - som flängt runt på Scandinavium och Svenska Mässan hela dagen - utan kattfan, som bara legat och glassat.
Allmänt | | Kommentera |

Friluftssöndag

Varje sommar köper jag Naturpasset, som är ett riktigt bra sätt att komma ut i skogen på. Jag skrev om det förra året, ni hittar inlägget här, så slipper jag berätta om det igen. Naturpasset är, i all korthet, hobbyorientering. Idag följde Fia, Caroline, Alma och Malte med ut. Vädret var kanon, och vi var ute i över två timmar. 
 
Klara för tur! Jag är riktigt nöjd med min fiffiga kompass-app som jag laddade ner. 
Extra kul var det att man kunde ta foton med kompassen med i bilden :).
 
En något murken, och något igenväxt, träbro. Det var tur att den fanns alls, annars hade
vi fått vada genom sumpmarken eller fått gå runt en lång omväg.
 
Caroline forcerar den ömsom torra, ömsom blöta, terrängen
 
 
 
Korre.
 
 
Inalles blev det tio kontroller idag!
 
/tessan
Allmänt | | En kommentar |
Upp