Julgodis och CC-cream

Det var visst lite väl luddigt skrivet när jag bara skrev "julgodis" på bak- och matlagningslistan inför jul. Så jag lovar bot och bättring och delar med mig av de sorters julgodis som jag tänker göra i år. Här kommer alltså lista nummer tre i ordningen! Väl bekomme.
 
 
Åh, åh, åh! Jag måste ju få berätta en annan viktig sak. Jag har nämligen slutat att använda foundation... Därmed inte sagt att jag inte längre lägger en bas, utan snarare att jag har bytt approach, så att säga. För två veckor sedan ungefär köpte jag Lumenes CC-cream, och den är fantastisk. Det har aldrig varit smidigare att lägga en bas. Jag lägger krämen, sedan lite concealer om och där det behövs, och så avslutar jag med ett tunt lager med puderfoundation. Så foundationen kanske inte är helt ur spelet, men i puderform blir det inte riktigt lika mastigt som en flytande foundation kan bli.
 
Jag vill även slå ett slag för min "eyeliner stick" från ELF, som man kan lägga en tvåfärgad, glittrig och lite diskret eyeliner med. Extra kul tycker jag att det är, som är eyelinertokig. Det har även börjat hända lite med fransarna, tack vare min mascara som innehåller lite fransförlängande serum. Knappt märkbart, men jag tycker att det tar sig. Kanhända är det mest önsketänkande, men då är det banne mig bra tänkt av mig.
 
Eyelinern blev bra. Idag står det massor av göromål på schemat. Jag ska byta däck hos Monica, åka till stallet och sedan ska jag hem till min mor och äta middag och sova över där. Jag hoppas även hinna skriva lite på uppsatsen. Bara att sätta igång, med andra ord. Så varför sitter jag i pyjamas och dricker kaffe till How I Met Your Mother? Chop, chop!
 
/Tess
Allmänt, Jul, Smink & Mode | | Kommentera |

Tre saker som jag tycker är extra bra med Titti

Idag har jag träffat världens härligaste Titti i stan. Vi tog en lunch, kikade i affärer och sprang lite ärenden, och avslutade med kaffepaus innan vi skildes åt. Jag hittade hundjulklappar och lite annat smått och gott. Inga större saker dock. Värt att nämna är iallafall den här:
 
Tvål som luktar apelsin med nejlika! Vem kommer på någonting så smart?! Den luktar sanslöst gott, men det är klart att den inte bräcker de riktiga apelsinpynten. De dämpar suget lite. Nästa vecka skall jag dock fixa dem. Jag har ju trotsallt 32 meter rött sidenband. Hyacinten tar sig den också. Snart kommer mitt badrum att lukta som ett halvt parfymeri. Härligt! För den som blir nyfiken så finns tvålen på ÖoB för tio kronor. Där kan man även köpa dofter som polkagris, pepparkaka samt äpple med kanel.
 
Kaffepausa bör man, annars dör man.
 
Det är absurt hur långt och fint hår Titti har. Jag blir så avundsjuk att jag vill skrika. Mitt eget är mest ett burrigt elände, som jag gömmer i en svans eller knut. Titti är fantastiskt elegant och härlig, och jag kan verkligen inte förstå och acceptera att hon skall vara själv   på julafton. Nej, jag ska göra allt för att få henne med till sommarstugan över jul! 
 
Tre saker som är extra bra med Titti:
 
1. Hon är alltid världens gladaste, och ingens skratt smittar mer än hennes.
 
2. Titti är en av de mest uppriktiga människor jag känner. Det finns ingentinig falskt hos henne.
 
3. Titti tänker ibland innan hon pratar, vilket kan göra att hon säger så konstiga, roliga och ibland pinsamma saker att man får inre blödningar av skratt.
 
Tack för en trevlig dag, Tits!
 
/tessan
Allmänt, Jul, TRE | | Kommentera |

Här ska bakas, och här ska lagas...

På söndag är det första advent. Då är det också första december. Jag hoppas på att vakna på morgonen (Jag tänker ställa väckarklockan på halv nio så att jag kan gå upp, göra mig en kopp kaffe och se julkalendern under filten) till ett snötäcke. Det gör ingenting om det är ett litet. Jag skulle bli så fantastiskt glad oavsett.
 
Igår delade jag med mig av lite pyssel och göra som jag ska försöka hinna med fram till jul. Det känns som att jag har goda chanser att hinna, faktiskt. Jag knotar vidare med uppsatsen, jobbar litegrann och har faktiskt ganska gott om tid för trevligheter. Ju mer julstämning jag kommer i, desto lugnare känner jag att jag blir. Idag är det dags att visa några av de planer jag kokat ihop, eller snarare tänker koka ihop framöver. Lussekatterna är hitintills det enda som hunnits med, men till helgen är det nog dags att baka någonting mer, eller kanske sätta igång med sillen? 
 
 
Gud vad jag handlar! Idag blev det tre nya grejer från loppisen i Kallebäck, bland annat en sådan här gran. Den väcker onekligen minnen och bidrar med stämning. Vi hade en sådan här hemma när jag var liten. De andra loppisfynden ska jag inte visa ännu, dels för att det ena ska bli en julklapp, och dels för att den andra skall bli ännu ett litet projekt. Till vänster ser ni förresten den stickling som jag fick av Johanna. Den artar sig bra, och verkar trivas.
 
 
 
 
/tess
Allmänt, Jul | | Kommentera |
Upp