Mamsis dag

Idag fylls sociala medier av hyllningstexter och oden till alla våra mödrar, och jag ska inte vara sämre jag, även om jag lämnade presenten redan igår. Grattis mamsi på Mors Dag! Hoppas att blomman hamnar på en bra plats och att chokladen smakar. Jag bjuder på ett par bilder från vår resa till London i höstas och hoppas att vi snart ger oss av någonstans igen. Nästa gång vi firar något fyller du jämnt.
 
 
 
/tessan
Allmänt | | Kommentera |

Litteratur i maj

 
Nu har maj passerat, och jag tror inte att någon i Västsverige skulle vilja göra en omtagning på maj månad. Fy tusan vad vidrigt vädret varit. Regn, blåst, hagel... usch! Men det är ingen idé att beklaga sig. Vädret blir ju vad det blir, vad man än tycker om det.
 
Vi jobbar ett par veckor till, innan terminen ska packas ihop och avslutas för det här läsåret. Sedan jobbar jag två veckor därpå med ridläger i stallet innan jag tar välförtjänt semester. Då jäklar SKA det vara sommar, för jag tänker köra ut på landet och inte lämna Stenshult förrän jag absolut måste.
 
Jag har i maj 2015 lyssnat på ovanstående verk. En ganska omaka skara, men ingenting som riktigt slog mig med häpnad. Bullerbyn lyssnade jag från Spotify. Snubblade över dem när jag inte hade någon pågående ljudbok, och var bara tvungen att höra Astrid Lindgrens berättarröst. Tidlöst och stämningsfullt som alltid.
 
De två böckerna till höger var bra. Den ena var en roman som utspelade sig under Franska Revolutionen i Storbritannien och Frankrike, och den andra i London på 1920-talet. Hyresgästerna gjorde ett tvärt kast i handlingen, till det bättre enligt mig. Båda var relativt långa så det tog sin lilla tid att lyssna igenom dem.
 
Nu har jag börjat fundera på hur jag ska göra i sommar. Kanske ska jag bunkra upp med lite ljudböcker, eller bara satsa på att läsa? I ungdomens glada dagar var det obligatoriskt med en hög böcker, och särskilt de år när en ny Harry Potter-bok utkom (på engelska eller svenska). Då låg jag i hammocken och bara läste och läste i timmar.
 
Bild från Google. Minns ni Harry P-euforin?
 /Therese
Allmänt, Litteratur | | 2 kommentarer |

Nya intressen

För ungefär en månad sedan började jag med någonting som jag velat göra sedan jag hörde om det för första gången: geocaching! I all korthet är det som en blandning mellan orientering och skattjakt där man letar små burkar som finns gömda på massor av olika platser. Kanske till och med nära dig?
 
Man kan ju fråga sig varför jag inte börjat tidigare, om jag nu varit intresserad av att prova på detta så länge. Jag har faktiskt försökt, men inte lyckats med inloggning i app och att skapa profil tidigare, och kunde ordna det först sedan min syster hjälpt mig att komma igång. Kanske var det lika bra att jag väntade med att börja, för ärligt talat har jag blivit helt besatt. Känslan när man hittar en sån här liten skatt, även om det bara är lite papper och plast, är svårslagen. Himla kul, faktiskt! Ni som är bekanta med geocaching vet säkert vad jag menar. Ni andra... kanske borde ni också prova på?
 
Såhär kan en liten ask, eller cache, se ut. Gömda på alla möjliga luriga ställen och med en pappersremsa där man signerar med namn och datum.
 
 
 I mitt fönster har plötsligt min hibiskus fått liv och energi. Den fick jag förra året av Elin, och den har haft knoppar en längre tid utan att någonting hänt. Men nu! Nu har det kommit fem blommor på ett par veckor. Så stora och fina att de nästan blockerar insynen.
 

Nu börjar allt dra ihop sig. Läsåret har inte många dagar kvar, och snart är det juni. I helgen sätts terminsbetygen, och nu till våren är det ännu fler betyg som ska sättas än i höstas. Trots det känns det som att läget är under kontroll, i vart fall från och med idag. Nu är jag i fas med arbetsbördan, betygen har jag börjat knappa in och till och med höstterminens grovplanering i SO är mer än ett fragment i mitt huvud (det finns faktiskt nedskrivet i korta ordalag!). 
 
 
Ännu en plats för hemliga gömmor...

Nu lovas bot och bättring här på bloggen, men precis som jag nämnt tidigare så finns det en gräns för vad man kan skriva när ens dagar bara kretsar kring jobb och bilkörning. :)
 
/tessan
Allmänt | | Kommentera |
Upp