Blöte

 
 
Akilles luktade illa, så han fick sig en dusch. Jag hann ta några kort på honom innan han smet in under min säng och surade. Hoppas han luktar bättre när han blivit torr, annars får det väl bli en runda till i duschen. (=
 
/tess
Allmänt | | En kommentar |

Hälsningar från Herki

Minns ni Herkules, min trinda lilla häst som jag var medryttare på förra året? Han blev dessvärre dålig runt valborg förra året, och efter flera jobbiga månader med olika behandlingar, veterinärbesök och kurer tog C, som var hans ägare, beslutet att låta honom flytta till sin gamla ägare. Hos sin gamla ägare skulle han få gå på lösdrift, vilket var nödvändigt eftersom på grund av sina problem med luftvägarna och lungorna inte längre kunde stå i stall. Ni kan ju tänka er, att med all hö, allt stöv och all smuts så blir en hel del damm i ett stall, och det skulle Herki undvika till varje pris. 
 
I slutet på september for han alltså. Nu har jag kommit i kontakt med C igen, vilket känns jättekul. Mindre kul är emellertid att hon tagit beslutet att låta honom stanna där han är nu. Jag kan inte riktigt föreställa mig hur jobbigt det måste vara att först hitta sin drömhäst, sedan bli sjuk och inte kunna rida honom utan ständigt vara beroende av främmande människor som medryttare, och därefter kämpa med en häst som helt plötsligt får kvickdragsliknande anfall och aldrig blir riktigt frisk - trots oräkneliga kurer och behandlingar. 
 
Hursomhelst så verkar Herkules må ganska bra. Han har stora utrymmen att röra sig på och har en liten flock med ungston som han vaktar noga. Han rids regelbundet, och har fått bli läromästare för dottern i familjen. Det verkar inte som att han fått några återfall än så länge, men å andra sidan var det på våren, med all pollen, som Herkules blev dålig. Jag hoppas att han får det bra. C skickade med en länk från Herkules nya territorier, där han och hans lilla flock har det mysigt i snön. Här är länken till videon:
 
http://www.youtube.com/watch?v=pOcNpDPTUxw&feature=youtu.be
 
 
Två av mina favoritbilder på Herkules
 
/tessays
Hästar | | Kommentera |

En bajskorv i duschen

Egentligen går det utmärkt att toaträna Akilles. Vi har kommit till den sista, gröna ringen utan några mer dramatiska missöden. Kombon utevistelse och noggrann tillsyn av Litter Kwittern har gjort att Akilles haft de bästa förutsättningar att gå på toa och göra det han ska. Det hela fallerar en smula när jag jobbar kvällar och nätter, eftersom Akilles måste vara hemma själv inomhus.
 
Det var därför inte så konstigt att det låg en bajskorv i duschen när jag kom hem en kväll, efter att ha varit på jobbet. Jag var jättetrött och blev inte direkt lyckligare över att behöva skura badrummet och sanera duschen mitt i natten, särskilt inte som min granne Fia varit inne hos mig och dubbelkollat Akilles vid halv elva-tiden samma kväll. På två timmar hade alltså Akilles först kissat i Litter Kwittern och sedan sprätt ner allt strö i toan. Därefter måste han ha tyckt att toan inte dög längre, och istället valt att skita i duschen. 
 
Det som retar mig mest är att Akilles ibland, när han varit ute under dagen, inte går på toa på mer än tolv timmar. Han sover istället hela natten och morgonen, och uträttar sina behov när jag släpper ut honom på förmiddagen istället. Den dagen han beslöt sig för att skita på fel ställe hade han varit ute fram till klockan halv sex på kvällen, när jag ropade in honom, och lyckats både bajsa och kissa på den korta tiden. Hela natten och morgonen förlöpte utan några andra incidenter. Frustrerande värre... Dessutom har jag nu kunnat ta bort "Akillesbarriären" i min soffa eftersom han inte längre är intresserad av att utnyttja soffan som toalett. Det är faktiskt en ganska stor seger. Jag får väl vara glad att han åtminstone håller sig i närheten av toaletten när han nu skall skita någon annanstans. Men jag låter honom fortfarande bo på toaletten när jag är borta.
 
Och där har ni själva kärnan till Akilles toaträningssvårigheter. Han vill inte uträtta sina behov om han inte har en massa strö, och väljer att gå någon helt annanstans. Det fungerar, som sagt, så länge jag är hemma och kan fylla på med mer strö så fort han gått på LK:n - men det blir genast svårare om jag är borta. Det är fortfarande lite för kallt för att låta Akilles vara ute en hel kväll eller en hel natt, vilket annars hade varit smidigt. Så förutom att jag inte kan lämna kattfan i lägenheten några längre stunder så funkar det bra. När jag googlade runt så läste jag ett tips om att man kan göra en "fejkring" som ett steg mellan den gröna ringen och ingen ring alls, nämligen en helt platt ring där man limmar fast strö/sand på en egenklippt plastring. Det låter ju hur äckligt som helst, så det vill jag nog inte. Han får helt enkelt lite mer tid på sig att bara acceptera läget. (=
Akilles toaträning | | Kommentera |
Upp