Tre sminkprodukter som jag rekommenderar

Jag har fått lite önskemål om att skriva mer om smink, och jag är absolut inte svår att övertala i den saken. Då slipper jag berätta om allt det julpynt jag köpte idag på loppis... Jag använder väldigt blandat smink. För mig är inte prislappen det viktigaste, utan jag vill framförallt ha någonting bra. Därför är jag något av en osalig ande som alltid letar efter någonting bättre än det jag redan har, även om jag egentligen är ganska nöjd. Det finns dock vissa produkter som jag verkligen tycker om, och jag ska nu visa er tre av dem.
 
 
För det första vill jag ge tummen upp till Isadoras eyeliner, som jag använt i många år nu. Visst har jag provat andra, bland annat en penna som man inte skulle doppa och som retade gallfeber på mig så till den grad att jag bröt den på mitten efter två veckor och slängde den i soporna, men jag återkommer alltid till den här. Den räcker länge, den ger ett bra resultat och den är inte alltför dyr (dryga hundralappen beroende på var du köper den). 
 
En positiv nykomling, och som jag blivit väldigt förtjust i ju längre tid som gått, är Make Up Stores rouge. Just den nyans som jag tycker om heter "Peach". Den ger ett ganska diskret resultat, som ändå gör skillnad i hela sminkningen, och är verkligen tacksam att använda. Jag brukar använda den i kombination med ett lite mer transparent rouge med lite lyster, där MUS rouge lägger grunden medan det andra läggs ovanpå, på kindbenets överkant och avslutar fint och harmoniskt. Det kostar lite mer (155 kronor för 2,5g), men är väl värt pengarna och finns i väldigt många nyanser.
 
Den tredje produkten som jag rekommenderar är en ögonbrynspenna från E.L.F, som har budgetsmink via hemsidan http://eyeslipsface.co.uk/. Jag brukar köpa härifrån ett par gånger varje år, och tycker faktiskt att de flesta produkterna som jag köpt är väldigt bra. Den här pennan är det allra bästa, och är obligatorisk. Den är lite mjuk, så den måste vara välvässad varje gång den skall användas. Den finns i flera nyanser och du får dessutom både en highlighter och en vässare i samma penna. Jag fick två nästintill oanvända pennor av Tjäder, som hade köpt i en för mörk nyans (för mig som nästan är svarthårig är "medium" precis lagom), och dessutom beställde jag två i min order som jag lade för några dagar sedan (tror ni att jag längtar tills jag får hem det, eller?). Priset översatt från pund - 38 kronor. För ett sådant pris får du ingenting lika bra. Och om du ändå ska handla på hemsidan så kan jag också rekommendera deras ögonskuggepaletter.
 
/tessan 
Följ min blogg med Bloglovin
Allmänt, Smink & Mode | | En kommentar |

HSB-utmaningen! Vecka 43

Wienerbröd
Wienerbröd? Allvarligt talat? Är det någonting jag vet så är det att just Wienerbröd är riktigt svårt att baka, och visst var det så. Men jag kan inte hålla på och skylla på att det är svårt, för det är väl klart att det är svårt när man gör sådana här utmaningar. Det fattar väl jag också att deltagarna i Hela Sverige Bakar inte sitter och rullar chokladbollar i tio veckor, utan att de bakar roliga, och föralldel, komplicerade bakverk. Så om min kompetens kommer till korta ju längre tid som går så visar det var mina kunskaper tar slut och deras fortsätter. Kanske nu? För två veckor i rad nu så har mina bakverk verkligen inte hållit en godkänd nivå, men som den ärliga människa jag är så ska jag ändå visa er just hur det gick när jag gav mig på uppgiften att baka wienerbröd.
 
Wienerbröd är ju luftiga bröd med fyllning ovanpå, och de är liksom i lager på lager av tunnt, tunnt kalljäst sötebröd. Det kommer sig av att man håller på i evigheter med att kavla och vika, och banka in smör emellan lagrena. Krångligt, men inte omöjligt svårt. Framförallt är det tidskrävande, vilket gjorde att jag passade på att dels göra min vaniljkräm från grunden, och dels bakade jag Vaniljklämmor parallellt. Eftersom degen inte får bli varm så åker den in och ut ur kylskåpet många gånger, och dessutom skall den jäsa svalt i en timme innan den ska in i ugnen. Det är därför nödvändigt att köpa färsk jäst när man bakar Wienerbröd.
 
Denna delen av bakningen gick faktiskt över förväntan, och degen såg mycket lovande ut när jag skulle börja forma själva Wienerbröden...:
 
... men när det väl skulle bli Wienerbröd av det hela började allt tjorva för mig. De blev för varma, så jag fick i panik slänga in dem i kylen i några minuter innan jag kunde fortsätta. Och sedan, efter att de blivit formade och fyllda med kräm och sylt och skulle jäsa en timme, var det mer missfoster än bakverk som låg där på plåten och hånflinade mot mig. Jag gräddade dem ändå, och resultatet kan ni få se på bilderna här nedanför. Observera att dessa är de tre allra finaste, resten vill jag inte ens ge Alma, och dem får ni absolut inte några bilder på! ;)
 
 
 
 
 
Dåså. Grisen är ur säcken, Wienerbröden ur ugnen. De har tagit mig halva dagen att baka, och jag är barnsligt missnöjd och håller tummarna för att nästa utmaning är mer i min stil.
 
/t
HSB-utmaningen!, Mat & recept | Bakning, Hela Sverige Bakar, Wienerbröd | | En kommentar |

Nybakat: Vaniljklämmor

När jag gjorde den här veckans utmaningsbak så fick jag ganska mycket vaniljkräm över, och det kändes synd att slänga bort - nu när jag gjort den från grunden i mitt anletes svett. Så jag tog ganska snabbt beslutet, också på grund av att wienerbrödsbaket var så långsamt och med massor av dödtid, att baka någonting mer där jag kunde smaksätta med vaniljkrämen. Jag tänkte först på sådana bullar med socker på och vanilj i mitten, men var osäker på om det skulle räcka till, så i slutänden blev det en improviserad liten bulle. Jag valde att kalla dem Vaniljklämma, eftersom man just klämmer ihop två runda bottnar med vaniljkräm i mitten och sedan gräddar dem. Till sist doppade jag överdelen i socker.
 
Degen är en enkel sötebrödsdeg, typ som den man har när man bakar kanelbullar eller andra sötsaker. Jag lät den jäsa 2 ggr 30 minuter, en gång som deg och en gång på plåten. Därefter gräddade jag dem i 10 minuter ungefär i 225 grader och penslade med smält smör innan jag doppade dem i strösocker. De blev ganska roliga - inte så vackra kanske, men jag hoppas att de å andra sidan smakar okej. Det var kul att få vara lite kreativ och improvisera. Jag tror att nästa gång jag bakar dessa så ska jag dekorera med lite bär ovanpå också, typ ett fastglaserat hallon eller blåbär på toppen. Nu hade jag dessvärre inga bär, så det här får vara en provomgång med ett mer alldagligt utseende. Det lyckades i vart fall hålla mig sysselsatt medan de satans wienerbröden åkte in och ut ur kylen och låg och kalljäste.
 
 
 
 
Vaniljklämmor!
 
Om en liten stund kommer jag posta mina *host* Wienerbröd.
 
/tessan
Allmänt, Mat & recept | | En kommentar |
Upp