Nästan lördag

Under gårdagen har vi haft gäst härhemma. Jonas kollega och vän Kaj har varit här på en heldag med spel. Jag hade bakat rabarberpaj (Det finns fortfarande många kvar...) och till middag gjorde jag en helstekt fläskytterfilé i ugnen, späckad med vitlök och inlindad i bacon. Så himla enkelt. Allt sköter ju sig i ugnen, så det enda man behöver göra är att kolla av stektermometern med jämna mellanrum.
 
Vi startade med ett brädspel som jag köpte på loppis igår, som handlade om att man som hypokondriker skulle ta sig runt en bana med så få mediciner som möjligt tillslut. På vägen fick man hela tiden fler och fler pillerburkar, och lade in sig själv på klinik och gick på läkarbesök...
 
Ibland undrar man varifrån folk får sina idéer, men det var helt klart ett spel i min smak. Lite strategi, lite tur och med en massa humor och satir. Har någon av er hört om det, eller spelar det? Spelet heter Visst är ni sjuk... och ser ut såhär:
 
 
Det andra spelet var en variant på Risk, som jag spelat förr men som alltid kräver lite mer tankeverksamhet och tid. Det tredje spelet som vi hann spela (Vi valde varsitt, och vi hann med dem allihop) var en variant på Munchkin, som Jonas köpt.
 
På loppis. I onsdags hade Emmaus kampanj på gamla kikare, kameror och annan digital utrustning. Jag var måttligt imponerad, men Jonas var glad. Jag passade på att fota i smyg. Med min vanliga, hederliga mobilkamera.
 
 Nu gör jag mig i ordning för att åka till stallet. Det känns som att det var en evighet sedan jag var där sist, och jämfört med hur ofta jag brukar vara i stallet så är nästan två veckor väldigt länge. Jag har köpt en fin, ny grimma till Q som jag hoppas att han ska vara fin i. Nej, nu rycker det alltför mycket i hästtjej-tarmen, så nu packar jag ihop och kör. Trevlig helg på er allihop!
 
/Tessan
Allmänt, TRE | | Kommentera |

Nybakat: Rabarber- och hallonmuffins med kardemumma

På söndagkvällen kom min far förbi med en stor påse rabarberstjälkar, och då började bakådran bulta en smula igen. När jag scrollar igenom bloggen så är det väldigt länge sedan jag lade upp någonting som jag bakat, och jag har knappt bakat alls i år, trots att flera av er faktiskt önskat fler recept och kul bakinspiration. Nu har även Hela (kändis-)Sverige bakar börjat sändas på tv igen, och då får jag även lust att dra igång HSB-utmaningen här på bloggen, där jag bakade samma bakverk som deltagarna i programmet varje vecka. Jag hejar på Peder Lamm.
 
I min bakbok som ligger härhemma och som heter Cupcakes och muffins fanns inga recept på rabarbermuffins. Jag utgick därför från ett recept på hallonmuffins, och tillsatte helt enkelt skivade rabarber och kardemumma. Ett vanligt standardrecept på muffins är jag övertygad om att ni allesammans kan eller har, så därför blir det inget recept idag utan bara bilder. Äntligen fick jag använda mina fina formar som jag köpte tillsammans med Linn för så vansinnigt länge sedan, och som bara legat i kökslådan och skräpat i månader.
 
Dessa kan med fördel förses med vaniljtopping eller avnjutas med en kula gräddglass, men de smakar gott som de är också.
 
 
 
Nu är det inte långt kvar i skolan, och det firar jag genom att läsa om sådant som jag själv valt och tycker är intressant. Äntligen kan jag förkovra mig i språkhistoria och annat spännande. I sommar och höst blir det även en mer betydande del religion.
 
/Tess
Allmänt, Mat & recept | | Kommentera |

Vad är det för ett jävla sätt?!

Jag trodde att det var jag som blev grinigare och grinigare, men idag rann bägaren över. Hur är folk funtade?! De senaste dagarna har jag sett, hört och upplevt saker som fått mig att nästan börja hata människor. Valet, där högerextrema och idioter nu skall besluta om stort och smått i våra liv; nyheter om djur som blir ihjälslagna för nöjes skull med påkar; extremt dålig, och farlig, bilkörning på E20:an; och nu till sist någon som lämnat en halv lägenhet i vårt 10 kvm stora soprum.
 
Jag trodde inte att det var sant när jag öppnade dörren. Två sängar, en flyttlåda med grejer för hund, en dammsugare, allsköns skräp och en platt-tv från LG. Den här männskan som har lämnat allt i soprummet, tror hen (misstänker dock en kvinna) att allt försvinner så fort det hamnar i soprummet? Att det sker någon slags magi, och att soprummet är någon slags portal till Narnia, och att det därmed är okej att lämna hela sin boning där? Illa valt avfall har jag sett många gånger, men det här tar fanimej priset. Allt det här trängs med horder av flugor och annat skräp, som faktiskt hör hemma där.
 
Var kommer nonchalansen ifrån? Vad är det som gjort att människor idag kan skita i att rösta, eller lägger sin röst på partier som för en smutsig agenda? Hur kan man, med gott samvete, bara lämna efter sig en sådan oreda? Är det den människotypen som odlats i 2000-talets dekadens och lata tillvaro? 
 
 
Hur kan man komma undan med ett sånt här beteende?! 
 
/T
Allmänt | | En kommentar |
Upp