Check!

Jag gjorde det! Igår tog jag (eller rättare sagt Jonas, för det var han som hittade alla tre gömmor under gårdagens minitur efter jobbet) min 365:e geocache. Det betyder att jag sedan den 4 maj, då jag hittade den allra första burken uppe vid Snikens kulle, i genomsnitt har hittat fler än en om dagen. Nu får vi inte glömma att det är skottår i år, så (minst) en till, nummer 366, tänkte jag klämma till den här helgen - när det ju faktiskt är skottdagen på måndag. Det känns genomtänkt och bra. Tack du hemliga läsare som påminde mig om min bedrift! Nu siktar jag vidare mot 400 och sedan ska jag förhoppningsvis även gömma två eller tre egna cacher i år.
 
Geocaching i Delsjön en av de där vackra dagarna man saknar.
 
Idag har det bara varit inomhus för hela slanten. Jag har en tenta i Lärarlyftet som ska in, om vatten- och livsmedelsförsörjning i världen, och den är rätt mastig, så jag försöker hitta tillbaka till det akademiska skrivandet igen efter en kort paus. Det var inte svårt. Det känns tragiskt nog som att jag inte gjort annat i mitt liv. Uppsats hit, tenta dit... I somras, på mitt allra första sommarlov, fick jag till slut så konstiga tankar i huvudet. Det var nästan som att hela året med jobb bara varit en dröm och att jag alltid studerat och hållit på. Urk. Till min förvåning har jag idag jobbat effektivt i ganska många timmar, så ikväll ska somna med lite bättre samvete.
 
/t
Allmänt, geocaching | | Kommentera |

Februarilov

Vad glad jag är över att ha fått min kära mor att börja med geocaching! Det är alltid en skön känsla när man känner att man är ute och har ungefär lika kul, istället för när man släpar med alldeles för snälla vänner eller pojkvännen ut på "bara ett par burkar". Mitt enda smolk i bägaren var att jag är en smula krasslig, och inte blev det bättre av att jag trampade ner ordentligt i iskallt vatten och sedan var blöt och kall om fötterna i åtta timmar... Men jag lever, och om det blir värre återstår att se. Skönt att få på fodrade, torra innetofflor sedan jag kommit hem var det i vart fall.
 
 
 
- Går det att geocacha på vintern? 
- Japp! Klä dig klokt, gå inte ner dig i isvatten och ta med en termos så är det lugnt. En stycken djupfryst loggbok stötte vi på idag, men nitton andra var bra. 
 
Vilka hemligheter försiggår här?
 
/tessays
Allmänt, geocaching | | 3 kommentarer |

Vi byggde en sänggavel

Vad vore februari utan ett projekt att sätta tänderna i? När jag tittar tillbaka i arkiven så har det inneburit både friggebodsrenovering, bunkerbyggande (snöbunkern, minns ni?), plantering, bakning och en massa annat. Sportlovet är kort, så då får man göra det bästa av dagarna. I år har jag en hel del som ska avklaras, så det känns som att tiden är alldeles för knapp. Jag måste jobba ikapp lite geografi, rätta inlämningsuppgifter från årskurs 8, bli frisk från en enerverande förkylning, geocacha (Ja, det är ett måste. Nu står siffran på njutbara 333, men fler ska det bli) och även bygga en sänggavel.
 
Vi har varit sugna på en snygg sänggavel rätt länge, och hade efter lite tankeverksamhet äntligen fått fram ett bra koncept. Givetvis skulle den vara i tyg, med lite stoppning så att den inte var för hård, men vi ville också ha förvaringsmöjligheter genom en hyllanordning bakom. Med hjälp av en spånskiva (som vi tyärr fick såga itu för att den skulle få plats i bilen) och två långa plankor sågade i lagom bitar kunde en stomme snickras ihop. Vi hade redan vit målarfärg hemma som passade perfekt. Bredden på gaveln var samma som på sängen, och sedan valde vi att göra den 120 cm hög. Med hyllorna är den en dryg decimeter tjock.
 
 
Steg 1, 2 och 3. Snickra ihop, måla hyllan och fästa stoppning. Det ni inte ser på bilderna är att vi stärkte upp konstruktionen med fler tvärslåar i mitten. Stoppningen och tyget köpte vi på IKEA. Istället för att köpa löpmeter med dyr vadd så köpte vi ett vanligt täcke som vi vek på tre och sedan spikade fast. Vi använde små spikar för just möbler. Jag vet att många använder häftpistol och det går säkert lika bra, men spikarna blir snyggare där det är synligt.
 
 
Tygvalet var både lätt och svårt. Jag visste ungefär vad jag ville ha, men i och med att vi valde ett randigt tyg så blev det ganska svårt att spika fast utan att det blev snett. Det tog en bra stund, men blev riktigt bra faktiskt i slutänden. En enfärgad gavel är alltid snyggt, men jag tror fanken att det här blev snäppet vassare. Tyget hittade vi också på IKEA. Det heter UllaKarin och finns att köpa som metervara.
 
 
 
 
 
Allt är på plats! Nu pryder gaveln sovrummet och ger en mjukare och mer ombonad känsla. Vi har fortfarande en del kvar att fixa i just sovrummet, men det börjar arta sig. Att bygga eget tar måhända lite tid och energi, men det är kul att få precis som man vill och att faktiskt kunna vara stolt över en möbel man byggt själv.
 
/T
Allmänt, Inredning | | En kommentar |
Upp