Ullis!

Igår åkte jag till Gekås i Ullared där jag plockade en hel vagn med grejer, knödde med tusentals andra, släpade, provade, bar och hade mig. Fick köpt både sånt jag behövde och lite annat också, för den delen. Bland annat har Akilles nu även en kattlåda, en karda, lite leksaker och mat. Nu väntar jag bara på honom, och det börjar närma sig. Idag är det två veckor tills jag hämtar honom. Jag hoppas att han ska trivas. =)
 
Mobilbild, så kvaliteten är väl sådär. Men då får ni en liten sneak peak på vad jag köpt.
Allmänt | | Kommentera |

Några dagar på landet

Början av veckan har jag spenderat på föräldrarnas landställe utanför Hindås med Elin. Vi åkte direkt från Herkules till landet, blöta som dränkta katter efter att ha promenerat med både hundar och häst i ösregnet. Att försöka göra någonting somrigt den här sommaren är väl ungefär lika lyckat som senapsgas var under Första Världskriget - det vill säga både dumt och en smula snopet när man inser att det trots allt inte blev så bra som man föreställde sig. Jag har varit lite av den meningen att om jag låtsas att det är sommar så kommer det att bli så tillslut, och faktiskt fick vi lite bättre väder under tisdagen (blandat med ösregn, hagel och åska, men ändå!). Vi tillbringade dagarna med att dricka rosévin, fiska, sola (så mycket vi hann, det blev ett väldigt springande in och ut för att slippa chockskurarna), läsa och umgås. Den övervägande delen av vistelsen tillbringades dock med att underhålla hundarna, som ständigt har diverse krav om att gå promenad; bada vid bryggan; leka med diverse attiraljer och tillhyggen; kasta boll; kasta boll vid sjön; äta mat; äta våran mat; fiska vid bryggan; äta den fångade fisken levande direkt ur hinken och så vidare...
 
 
 
 
 
Nä, jag tänker inte vända på den. Live with it! ;)
 
Vi passade på att ta oss till stranden när solen tittade fram på tisdagmorgonen. Lådvinet fick följa med, och vi packade med lite fika och badkläder och tog årets första dopp. Vattnet var 16 grader varmt.
 
 
Alma är så dum ibland. Hon är besatt av bollar, och älskar att kasta boll. Men ibland får hon för sig att vi ska ta ifrån henne bollen och då släpper hon den inte utan biter i den jäkligt hårt och ger en tassen istället.
 
 
Väntar på firrar...
 
... firre!
 
Fem pyttesmå borrar fick vi. Ingen åts upp av hundkräken, utan de fick komma tillbaka ner i plurret igen där jag kan fånga dem igen :)
 
/Tessan
Allmänt | | En kommentar |

Årets första dopp... nästan

Eftersom vädret är så soligt och varmt idag så red Herkules och jag upp till sjön för att känna lite på vattnet. Älsjön som den heter är en liten, brungeggig sjö med mycket äckligt sjögräs och säkert ännu äckligare grejer under ytan. Herkules fullkomligen älskar att doppa hela truten och käka sjögräset, och jag... ja, vi kan väl säga att jag inte delar hans fascination för att lalla runt bland vass, gegg och annat utan hellre håller mig på de mindre vegetariska ytorna. Hur som helst så tycker vi båda om att bada, och att bada med häst är bland det roligaste som finns i hela världen.
 
Herki fick käka lite gräs, men sedan ville både jag och han ut på lite djupare vatten, så han guppade iväg utåt sjön med mig som en liten apa på ryggen, tjoande och garvande. Eftersom jag inte varit smart nog att ha på mig passande kläder så hade jag gjort ett tappert försök att hålla mig torr genom att slänga av mig dojorna, knyta fast strumporna i Herkules man och kavla upp byxbenen på ridbrallorna. Detta var förstås helt meningslöst. Herkules doppar hela ansiktet i vattnet och frustar, sparkar med frambenen så det stänker överallt och vänder runt så att det bildas svallvågor runt oss. Jag blev superblöt, men tack och lov domnade fötterna efter ett tag så då frös jag åtminstone inte. Ändå kom vi inte ut på sådär jättedjupt vatten, han bottnade åtminstone även om han flöt som en boj lite då och då. Blir det bara lite varmare så ska jag dra på mig bikinin och då ska vi ut och simma på riktigt!
Min genialiska strumpanordning funkade i teorin men inte i praktiken. Nästa gång skall jag nog lämna dem tillsammans med skorna och telefonen. Stackars häst som får vara klädsträck, haha.
 
/Tessan
Hästar | | Kommentera |
Upp