Borta

I fredags somnade min medryttarhäst in efter att ha blivit akut sjuk i tarmvred. Jag är fortfarande knappt i stånd att greppa vad som hänt och orkar heller inte älta, även om huvudet vill. Det är djupt tragiskt och så jävla orättvist, och jag tänker på Josefina som äger honom och var med honom ända till slutet. En vackrare, klokare och snällare hingst får man leta efter. Sov gott, Svarten. Du är redan saknad.
 
 
 
 
 Duke Van Kollistalodge
2001 - 2016 
 
 /t
Allmänt, Hästar | | Kommentera |

Jobba bort

Oftast känns det skönt när man tar tag i sådant man försummat, även om det är pest precis när man börjar sortera. Jag har äntligen sorterat alla räkningar, brev, försäkringspapper och liknande och satt dem rätt i pärmen. I och med att jag flyttade så var det mycket som behövde ses över, sägas upp eller ändras - vilket gjorde att jag bara lade alla papper på hög och tänkte att jag skulle ta itu med dem när allt var ordnat. Det blev under söndagen.
 
Det blev alltså inte en riktig "ta det lugnt-dag", för efter det satt jag med geografiuppgiften och sedan började jag gå igenom sexornas historieuppgifter och geografidiagnoser. Trots att det är mindre kul att sitta en söndag med jobb så offrar jag hellre ett par timmar då än sitter halva kvällarna. Någonstans efter fem så dör all min intellektuella energi, och hemma på kvällen har jag så svårt för att komma till ro och börja gå igenom prov och liknande.
 
 
Måndagen var en sen dag. Det innebar jobb i tretton timmar och sedan åkte jag hem till mamma för att sova där. Trots att dagen var lång så var den ändå rätt bra, men trött blev man. Mamma bor lite närmare jobbet än jag. Jag tjänar kanske tio minuter på det, men ändå. Det var mysigt att komma till en lugn kväll och en mjuk, bäddad säng. Dessutom fick jag hälsat på KF, som verkligen njuter av tillvaron. Han var ovanligt social och låg mest och jäste i gästrummet. Han är ju stor misse nu och lever verkligen loppan både ute och inne. Jag tror att han blir lite bortskämd också, men det ska man ju bli ;)
 
 
 
Han var även med vid frukosten. Jag gav honom en skinkbit.
 
/t
Allmänt | | Kommentera |

Kycklingpaj

Det har varit dåligt med recept det senaste, men här kommer åtminstone ett!
 
 
Bland det bästa som finns, enligt mig, är en riktigt god kycklingpaj! Min mor gör en helt otrolig fyllning som jag häromdagen försökte efterapa - och faktiskt med någorlunda god framgång. Den här gången var jag bekväm och köpte färdig smördeg som jag kavlade ut i botten på pajformen och skar ut över hela skapelsen. Det var ett bra beslut och blev en rätt smidig vardagsrätt som jag tror alla fixar att laga.
 
Du behöver:
1 st färdiggrillad kyckling
1 liten burk creme fraiche
ca 1 dl grädde
1-2 msk kycklingfond
½ purjolök
(ev. en paprika)
Kryddor: salt, peppar, paprikakrydda, dragon
 
 
1. Täck formen med deg, gärna upp en liten aning på kanterna också
 
2. Stek purjolök (och paprika) och blanda det med den färdiggrillade kycklingen, som du rensat från ben.
 
3. Krydda efter behag och blanda med creme fraiche, lite grädde samt kycklingfond.
 
4. Låt koka samman, häll i dragon och låt puttra någon minut.
 
5. Häll smeten över degen i formen. Täck med ett lager eller rutnät av deg och grädda i ugnen: 200 grader i cirka 15 minuter.
 
Klart! Pajen är utmärkt att äta även dagen efter tillagning. Bara att värma och serveras med god sallad eller liknande.
Allmänt | | Kommentera |
Upp