Tisdag till torsdag

Så var tiden på landet över för den här gången, och vi är installerade hemma. Ett väl tilltaget berg av smutstvätt är vad jag ska roa mig med imorgon, samtidigt som jag ska förbereda hemma för att ta emot ett gäng av mina gladaste favoritttanter på årets första bokcirkelmöte. Den har legat lite på is det senaste, men nu gör vi en uppryckning. Det ska bli kul att träffa så många favoriter på en och samma gång. Jag blir alldeles förväntansfull.
 
 
Gårdagen blev händelserik. Sedan jag avlämnat vovven tog jag mig in till stan där jag mötte upp min mamma och syster. Vi skulle på Kristina från Duvemåla, som jag längtat så efter att se och som jag avundats alla som sett. Det var en otroligt bra föreställning. Inte ett öga var torrt på mig. Tyvärr fick föreställningen avbrytas mitt i på grund av ett akut sjukdomsfall i publiken, men tillslut fick vi sett hela musikalen, även om jag tyckte att lite av magin försvann i och med avbrottet. Helt förståeligt, och otroligt proffsigt av artisterna/skådespelarna att komma igen på ett så bra sätt. Nu bara måste jag läsa om böckerna om Karl-Oscar och Kristina!
 
Också idag har det varit full rulle. Att ha påsklov är ju helt fantastiskt. Jag tror inte att jag njutit av en ledighet såhär mycket på flera år. Det är välförtjänt ledighet, betald ledighet för timmar av slit som jag nu ägnar åt att bara göra trevligheter. Jag kan faktiskt unna mig själv att vara ledig, vädret är fint och jag har haft massor att göra. Att sitta och rulla tummarna är ingenting för mig, inte ens när jag faktiskt får lov till det.
 
 
 
Vi mötte flera paddor de sista dagarna på landet. Bland annat den här i skogen. Fin, va?
 
För övrigt tog jag min första fästing igår i mitt knäveck. Hatar de jävlarna, men tröstar mig med att jag är vaccinerad mot TBE. Fästingår i år? Hoppas inte!
/therese
 
Allmänt | | Kommentera |

Spännande dagar

Så är Christin tillbakalämnad i Lunden, innehållet i påsarna från dagens fynd på Gekås är sorterade och kaminen är tänd. Det är bara måndag men för min del hade påsklovet fått gå mycket långsammare. Det händer så mycket kul och spännande saker precis hela tiden! 

Kryper in...

Igår gav vi oss av på upptäcksfärd i skogen för att hitta två gamla stenbunkrar byggda för länge sedan. De ligger långt in i skogen, men det ska ha bott en kvinna med två barn i den ena. Bunkrarna, eller grottorna, har byggts av flata stenblock på varandra, som en igloo. Jord och buskar och blåbärsris växte ovanpå.

Den första grottan var i ganska risigt skick inuti, och öppningen var i snålaste laget. När jag krupit in och tänt ficklampan stod det klart att det bott större djur i den, och även att grottan var ett spindelparadis. Utanför och runt omkring stank det av vilt, det var uppbökat och låg vildsvinsbajs överallt. Jag har inte sett något här ännu, men det står utom alla tvivel att de är talrika här. De är lite läskiga.


Den,andra grottan var väldigt fin, men svår att hitta. Jonas visade sina inre spejarkunskaper och fann den. Ingången till denna var väl tilltagen och jag kunde stå upprätt därinne. Inga spindlar heller, såvitt jag såg. Helt klart den grotta som jag hade valt att bo i, om jag stått inför det dilemmat.
Hela helgen har vi dessutom haft fantastiska kvällar och solnedgångar, och fullmånen har lyst otroligt starkt. Jag måste säga att med tanke på att alla bilder ovan är tagna med min och Jonas mobiler så är kvaliteten på fotona långt över förväntan. 

Imorgon kommer förhoppningsvis en ny gäst hit till Stenshult. Det ser vi fram emot.


Vi hörs av!

/Tessays 
| | Kommentera |

Hej påskafton!

Idag har vi, precis som så många andra, påsk,i stugan! Efter hemkomst från jobb har vi därför letat påskägg i gammal traditionell anda. Jag var som vanligt sämst på att både gömma och leta... Men tillslut fick jag fatt i mitt ägg.

Vi lever i en blandning av effektivitet och dekadens. Det är nog typiskt oss. Och vem kan låta bli att njuta av solen när den skiner så fint? 

Det sjuder av liv på landet. Överallt hörs olika djur eller också ser man spår av dem. Det är stor skillnad mot hur det var för ett par månader sedan. 


Nyvaxad bil, dagen till ära!

Påskhane 

Glad påsk på er!

/T
| | En kommentar |
Upp