Trettionde april

Frukoststunden är en av de bästa stunderna på dagen. Även om jag inte direkt är morgonpigg så kliver jag nästan alltid upp när Jonas går till jobbet för att sätta igång med dagen. Det blir alltid minst en kopp kaffe, oavsett hur resten av planerna och resten av frukosten, ser ut. Det är bra att känna sig själv så väl att man vet att man är mest produktiv på förmiddagen. Jag presterar betydligt sämre på eftermiddagarna, och nu när jag skriver examensarbete så måste jag krama ur varje droppe studieork som finns kvar.
 
Just nu har jag dille på äggmacka och filmjölk med skivade äppelbitar i. Det är så vansinnigt gott. Utan frukost blir jag en betydligt mindre trevlig människa, och en god frukost får upp humöret ännu lite till. Samma sak kan appliceras på vädret. Tänk vad mycket yttre faktorer spelar in, egentligen.
 
Idag är det Valborgsmässoafton (och Kungens födelsedag. Hipp hipp...!). Jag väljer att fly ut ur staden, ut till landet. Valborg har tappat sin charm (tant) och jag ser fram emot kaffe på altanen ikväll. Om vädret tillåter, vill säga.
Igår var jag hemma hos Johanna på middag. Det var himla trevligt och jag fick träffat deras nytillskott i familjen, lilla Doris. Hur söt som helst.
 
/tessays
Allmänt | | 2 kommentarer |

Mer bilder från Kungsängshelgen

 
Generalma
 
Den inte så tjocka släkten. I vår familj tänker vi kvalitet, inte kvantitet, hehe. Nej men faktiskt så är vi inte särskilt många på min fars sida, men nu verkar vi sakta men säkert bli fler! ;)
 
Hästpuss. Hästabstinensen botades litegrann av ett besök på Upplands-Bro RF, där Kicki rider. På bilden favoriten Silas.
 
Lantisarna.
 
Bild från Liliés, min kusins tjejs, blogg. Hon är en väldigt duktig tjej som också bloggar, om bland annat inredning som hon har talang för. Ni kan titta in hos henne här.
 
Hemfärd med hnudarna i bagaget. Inte helt nöjda med att dela utrymmet, men nog glada ändå att det fanns AC. Det uppskattade åtminstone jag när jag i Karlsborg hämtade upp min systers Polo och körde den ner till Göteborg. Svettigt värre, för i den saknades air condition och jag hade solen stekande på mig hela vägen (kör du västerut så har du solen på förarsidan eller framför dig hela vägen, och då blir det varmt i en liten bakugn till bil). Jag ska provköra Polon för att se om jag kanske ska byta ner mig till en mer ekonomisk (mindre törstig) bil, eller också hjälpa till att få den såld här i byn.
 
/therese
 
Allmänt | | En kommentar |

Farväl

Igår kom jag hem från Kungsängen, där jag tillbringat en långhelg med släkten som bor däruppe. Vi hade verkligen tur med vädret, och har fått massa gott att både äta och dricka. Någon fattades dock, och det var min kära farmor. Men det var faktiskt därför jag var där i första taget, nämligen för att ta avsked. 
 
Det var en liten, stilla begravning för oss som stod min farmor, Ellen, allra närmast. Min farbror, min far och jag hade förberett någonting att läsa eller säga. Jag hade skrivit ett brev till farmor, eftersom vi ofta brevväxlade. Jag tänker inte säga så mycker mer om det, eftersom det var väldigt jobbigt känslomässigt och jag liksom resten av familjen har sorg, men jag tänkte iallafall delge er brevet som jag skrev.
 
 
Till farmor
Hej farmor. Jag har skrivit ett brev till dig. Jag vet att du alltid blev så glad när jag skrev, och även om just det här brevet aldrig kom att bli postat så är det till dig.
 
Du var min enda farmor, men jag var inte ditt enda barnbarn. Vi är här alla fyra, och jag tror att deras hjärtan - precis som mitt - kniper, och att deras kinder också är vattnade av tårar.
 
Tack. Tack för att du var den du var. Tack för din kloka, varma blick och dina mjuka händer. Tack för dina skratt, och för de skratt du givit oss.
 
Även om du har frid och slipper ha ont så gör det ont i mig, och jag kommer aldrig att kunna säga att tiden räckte till, för jag kommer alltid att önska att du hade varit med. Snart tar jag examen. Det är ett stort steg och du hade varit stolt och lycklig för min skull. Jag kommer att tänka på dig.
 
Sov i ro. Du är borta men aldrig glömd. Vi saknar dig.
 
Din Tessan
 
 
/t
Allmänt | | En kommentar |
Upp