Ett sätt att spendera en fredag

Igår trodde jag att jag i all stillhet skulle kunna komma hem efter jobbet, slänga mig i soffan och bara sjunka in i stoppningen och dåsa. Så blev det förstås inte. Istället fick jag köra Jonas & Jonas till Saltholmen, där en stor segelbåt väntade för att ta oss ut i skärgården. Med sig hade Jonas en gopro-kamera för att filma ett par extra tagningar eller klipp till hans nya kortfilm. Kortfilmen utspelar sig på en båt, och gårdagens ageranden krävde att Jonas  & Jonas (Visst är det tröttsamt att de heter samma...?) hoppade i plurret från en segelbåt. Kallt? De klagade inte så farligt mycket. Själv stod jag inpackad i lånad, tjock jacka och frös, men jag hade inte oförskämdhet nog att beklaga mig. Udda fredagkväll, som sedan slutade med rullband-sushi på Kungsgatan.
Bilden såg så snygg ut i huvudet, men hur jag än gör så blir den inte klockren. Så nu är den som den är!
Den får vara som den är när den inte blev som den skulle, helt enkelt.
 
Badpojkar.
 
 
 
Filmstjärnan Jonas Sjödin och hjälten Leif, vars båt vi lånade för gårdagens äventyr.
Kortfilmen The other side har första premiär den 14 november i Danmark. Tanken är att den också skall spelas upp här i stan, men när, var och så vidare återstår att se. Håll ögonen öppna under hösten!
 
/t
Allmänt | | Kommentera |

Leg. lärare

Då var man legitimerad och behörig. Nu skall anställningskontraktet skrivas om: äntligen skall det stå "tillsvidare" och då är processen som varat i fem år avslutad. Får jag kalla mig lärare på riktigt nu, Jan B? Det tror jag nog. Skål på det! Skål för världens hittills dyraste (1500 kr!) pdf.
 
/t
Allmänt | | Kommentera |

Ut ur dimman

Arbetsvecka tre som riktig lärare? Oj, redan? Äntligen! Första veckan var en planeringsvecka, förra veckan min första vecka med elever - och nu rullar det bara vidare. Idag bjöd skoldagen på ett slagsmål som jag fick avstyra, bambafisk som inte smakade någonting alls, politiska diskussioner med elever, bråk med kopiatorn och den ordinarie lektions- och planeringstiden. Att man inte är helt färdig när man kommer hem är ofattbart, men jag antar att när jobbet är någonting man brinner för så går energin åt till bra saker.
 
Igår blev det en lite annorlunda dag. Något av en "Klassens dag" där vi var vid en stuga intill en sjö med bryggor och gräsplan. Där blev det samarbetsövningar, lekar, grillning och sedan tacos på kvällen. En lång dag, där jag inte var hemma förrän sent. Då var jag faktiskt rätt trött. Men efter en tiotimmarsdag med mina trettio sjuor, höga på frisk luft och choklad, är det väl inte så konstigt? Innan alla eleverna dök upp hann jag i vart fall ta några bilder på den mycket dimmiga morgonen. 
 
 
 
 
Jag tycker om dimma. Då tänker jag på Ronja Rövardotter och De underjordiska som kallar på henne, och rys-myser vid minnet av hur läskigt det var när man var yngre. När dimman ligger som nedfallna moln, genomborrade av trädtoppar, så är det vackert.
 
/Tessan
Allmänt | | En kommentar |
Upp