Japp...

... den var vattentålig.
 
/tessan
Allmänt | | En kommentar |

Dagens recept: Laxburgare med hembakat bröd, sallad, avocado, sweet-chilidressing och vitlöksslungad brysselkål

Idag passade jag på att göra lite lyxigare fredagsmat innan jobbet. Jag började med att baka en ny sats småfranska, och gjorde dessa lite större än de förra. Eftersom de är så lätta att baka så hann jag färdigt på mindre än en timme, och kunde samtidigt sätta igång med resten. Här kommer receptet på laxburgarna:
 
Ingredienser
Laxfiléer (fyra stycken tog jag, och fick fyra burgare av det)
Gul lök
1 ägg
Ströbröd
Salt, peppar och torkad chili
 
Såhär gjorde jag
1. Jag började med att förkoka laxen ett par minuter. Jag hällde upp en kastrull med saltat vatten och lät laxfiléerna sjuda i ett par minuter bara.
 
2. Med hjälp av en stavmixer mosar du laxfiléerna till en färs i en bunke. Därefter tillsätter du de andra ingredienserna och smakar av så att det smakar bra. Ägget och ströbrödet håller ihop biffarna, vilket behövs eftersom de är rätt svåra att steka.
 
3. Bryn laxburgarna i smör i en stekpanna tills de fått fin stekyta på båda sidorna. Vänd dem inte för många gånger, då kommer de att falla isär.
 
4. Gör i ordning dressingen. Jag gjorde vanlig sweet-chilidressing med sweet-chilisås, philadelfiaost (tanken var att jag skulle använt matyoghurt, men den var slut), lite vitlök, citron, salt och peppar. Den passade väldigt bra till. Dressingen kan varieras i all oändlighet.
 
5. Servera på ett bröd med sallad, dressing, avocado och andra grönsaker. Jag valde brysselkål som jag smaksatte med lite färskpressad vitlök. Bon Appétit!
 
/tessays.blogg.se
Mat & recept | | Kommentera |

Brunch med Fia

Trots att den här helgen varit fullspäckad med jobb och annat viktigt så har den faktiskt varit riktigt bra. Jag känner mig nästan helt bra nu, och det är bara på morgnarna som jag har lite halsont och är lite kraxig. Men det bör kanske snarare ses som ett ålderstecken än ett sjukdomssymptom? Det känns iallafall kanon att komma igång med vardagen. Jag är full av energi. På tisdag har vi vår opponering på vår B-uppsats i pedagogik, och efter det börjar en ny kurs. Min något cyniska uppfattning är att den kommande kursen, som bland annat verkar behandla vettiga ämnen såsom mobbing, inte kan vara sämre än den jag just avslutat. Det är faktiskt tragiskt vilka skräpkurser som finns, och hur de allra sämsta lärarna ofta lever och verkar på Pedagogen. Men hörni! Utbildningen drar faktiskt ihop sig. Nästa termin läser jag svenska, och nästa vår är det dags för examensarbete och förhoppningsvis examen! Är det efter det som man ska bli vuxen?
 
Idag har jag och Fia lagat och ätit brunch. Det blev hur gott som helst, så idén till en månatlig brunchsöndag i korridoren väcktes. Det är ett gott och trevligt sätt att starta dagen på, och dessutom har jag matpåsen full med överbliven mat och frukt som jag ska äta till middag på jobbet. 
 
 
 
 
 
Lyxigt och vårigt!
Allmänt | | Kommentera |
Upp