Husesyn...?

 
Idag hade jag tänkt ta några kort på en spännande plats jag hittade för ett par veckor sedan när jag var ute och red. Intill den lilla forsen, som rinner i rännilar och stenkanaler, ligger ett illa medtaget litet tegelhus i slutet av en igenvuxen liten väg. Vattnet från dämmet rinner rakt under husets grund.
 
Så fort man svänger av grusvägen och in på den mindre vägen så är det enda som hörs det dova dunkandet av tallriksstora hovar mot moss- och gräsbeklädda stenar och forsens framfart över stenarna. Det är redan en nästan spöklik och trolsk plats, och jag tror den kommer bli ännu mer förtrollande när våren kommer. Lusten att kliva av och undersöka huset lite närmare är ganska stor, men jag satt bra där jag satt. Nästan lite för bra, eftersom det var lite krångligt att hala upp kameran och få bra bilder. Dessutom var vädret inte optimalt, det heller... Nåväl, då har jag en anledning att återvända dit igen för nya foton. 
 
Varför lämnar man ett sånt hus? Hur fin hade man kunnat göra platsen med rätt möjligheter? Det är någonting med bäckar och forsande vatten som gör mig upprymd.
 
 
/T
Allmänt, Hästar | | Kommentera |

Det lilla pynt jag har...

 
När jag flyttade från Kallebäck till Lunden försvann allt mitt påskpynt spårlöst, och förra året blev jag så grinig över att det var borta att jag struntade helt i att påskpynta. Trots att jag i år inte ska vara hemma i påsk känner jag nu att jag kan gå vidare i livet och kosta på mig lite nytt pynt. Det är bara att börja reka runt i butiker och på loppisar efter fina, trivsamma och färgglada ting att ställa fram.
 
Det lilla pynt jag har i skrivande stund är ett gäng fjädrar, ett par påskägg och några dekorativa små ägg i gult och grönt. Men tillsammans med en stor blandbukett av vita tulpaner och påskliljor tycker jag ändå att det blir stämningsfullt i köket. Hur resten av lägenheten ska matchas är en annan sak... 
 
 
I helgen har vi äntligen varit på landet igen. Det var faktiskt länge sedan sist, och trots att det var blandat väder så är det roligare med mulet på landet än hemma. Redan på fredag återvänder jag dit, så snart jag vaknat. Då är det dags att fira påsk tillsammans med Christin och vovven Cezar, som jag ska passa. 
 
/Therese
 
Allmänt | | En kommentar |

En helg i mars

Efter en totalt utmattande dag, där jag mest känt frustration och stress, landade jag hemma med molande huvudvärk. Tre nätter har jag sovit risigt, och nu är det liksom trögt i hela skallen. Hur ska jag orka till nästa ledighet på söndag? 
 
 
I helgen blev det bakning för hela slanten. Jag började med kanelbullar, som alltid är lika mysigt. Nu har jag ett bra gäng vilande i frysen, bara att plocka fram. Det ser dock inte bättre ut än att Jonas och jag får äta bullarna själva, och som alltid tröttnar jag på det jag bakat innan det ens plockats undan.
 
 
Det blev också en citronpaj, som jag skar upp i mindre bitar. Varför inte baka ännu mer, när man ändå är igång? Nu har jag fått mitt lystmäte för några dagar framåt. Jag tycker att det är skittråkigt att jag knappt hinner med annat än sova och jobba, men sådant är tydligen vuxenlivet. Det är inte utan att man längtar efter att gå i barndom...
 
 
Under eftermiddagen gick jag en promenad och tog vägen genom Östra Kyrkogården. Det är en spännande kyrkogård med många häpnadsväckande gravplatser. Den här familjegraven, till exempel. Hur fint som helst med växter slingrande runt stenen. 
 
Därefter bar det av till Stenaterminalen, där Jonas hämtades upp innan vi åkte vidare till Masthuggskyrkan för konsert. Mycket vacker musik av duktiga solo- och körsångare, och även av orkestern. Tänk hur vackert vanliga instrument kan låta, i all enkelhet. Där har dagens elektroniska musik inte en chans.
 
 
Kvällen avslutades på dansk krog på Andra Lång, som erbjöd dansk "uppiffad" kost till bra priser och med mysig stämning. Jag åt klassisk fläskstek. Gott! Till och med Jonas godkände det.
 
"Et danskt smil" och "Dansken Jespers" gravade lax var kul inslag på menyn.
 
/T
Allmänt, Mat & recept | | Kommentera |
Upp