I december

När Emma och Alma anlände dagen före julafton tog vi en tur. Vi hann se lite allt möjligt, vilket visar att det finns mycket kvar att upptäcka i och omkring Lerum. Jag hade ju en sköthäst här ute för flera år sedan, men det var i andra änden av orten. Den delen av Lerum, Aspenäs, är dock väldigt trevligt och jag tror att det snart får bli en vända upp till Goråsbergen. 
 
Avundsjuka Alma...
 
 
 
/T
Allmänt, geocaching | | Kommentera |

22 december

 
 
Vi har haft ett par lugna men aktiva dagar som start på jullovet. Varje dag har jag lyckats få med mig Jonas ut på geocachingrundor som varat i flera timmar, ibland i mindre kul väder. Igår behövdes dock inte mycket lockande, eftersom vi åkte ner till Nya Varvet för att se den där "jättebåten" som GP skrivit så mycket om. Jonas hade med bra, riktig, kamera och knäppte ett par bilder. Bilderna på Maya är tagna flera hundra meter bort på andra sidan älven. Den nivån kan inte min skruttiga Sony ens snudda vid.
 
 
Annars har vi den här veckan framförallt sett oss om häromkring i Lerum (läs: geos...). Idag kom min syster och Alma. Om ett ögonblick kommer även Christin. Ikväll blir det Bingolotto och glögg som uppladdning inför imorgon. Efter frukost sätter vi oss i bilen och kör till Eskilsby för julaftonsfirande med mamma, Christer, mormor och Bertil.
 
 
/T 
Allmänt, geocaching | | Kommentera |

Nedräkningen har börjat!

Nu är det bara dagar till julledigt, men jag tycker ändå att den här tiden innan är rätt så trevlig. Jag pysslar lite där jag kan, granen hämtade vi från landet igår och det luktar hyacint, kaffe och apelsin med nejlikor här i Lerum.
Vi åkte ut till landet på lördagen och när vi vaknade på söndagen fick vi höra att båtflotten Idun och bryggan rymt från sina förtöjningar och låg cirka trettio meter bort. Vädret var fint, men jäklar vad kallt, och desto kallare när man fick doppa både fötter och händer i femgradigt vatten. Med hjälp av linor, olika manövrer och en paddelinsats kunde Jonas få bryggdelar och flotte på plats igen.
 
Paddlandes med en plankbit...
Och så fick vi fällt vår tilltänkta julgran, som jag gått och vaktat sedan i juli och som nu står i vårt vardagsrum. Bilder på den numera pyntade granen kommer senare.
 
 Även ett par minigranar står utplacerade på ett par ställen i lägenheten. Nu är ju vårt boende så stort att man faktiskt kan se olika saker när man går runt. I stan var det ju bara genom att vända på huvudet som man fick någon slags känsla av plats...
 
Väl hemma tillbringade jag kvällen med att göra fikonpuckar och att leka med kristyr när jag såg ikapp lördagens avsnitt av Så mycket bättre.
 
Jag sov över hos Akilles i tisdags. Han lever och frodas alltså och härskar numera över halva Eskilsby. Visst är han fin?
 
/T
Allmänt, Jul | | Kommentera |
Upp