Nytt projekt!

Inspirerad av min granne Amanda, som fått sin katt att gå på toa, har jag nu beslutat att lära Akilles samma sak. Jag hatar att städa kattlådan, och all kattsand som far omkring överallt är både äckligt och jobbigt. Tanken på att Akilles gräver runt i sin kattlåda och sedan spatserar runt i lägenheten med sina smutsiga tassar är ganska motbjudande, så att lära honom gå på toa känns både smidigt och framförallt hygieniskt. Nu gäller det bara att samla tillräckligt med tålamod så att han får lära sig ordentligt och i lugn och ro hur han skall gå tillväga. Amandas katt Bertil lärde sig på ett par månader, och jag känner mig optimistisk. Mycket är Akilles, men dum är han inte.
 
Jag började i förrgår med att ta bort hans ordinarie kattlåda, och ersätta den med en toaträningsprodukt som både jag och Amanda använt oss av; "Litter Kwitter". Den består av en toaring med kant och tre olika "skålar" som du använder och byter under inlärningsprocessen. Du börjar med den röda, som är som en kattlåda - och fortsätter sedan med en orange och en grön, som båda har hål i olika storlekar. Detta ska göra att katten vänjer sig vid att använda toan. 
 
Återigen tar jag frivilligt på mig rollen (eller, ja, Akilles är väl den som det gäller i det här fallet) som försökskanin för att testa ännu en fascinerande "too good to be true"-produkt.
 
Steg 1. Vänj din katt vid att använda den nya kattoan. Är du listig så ställ den precis i anslutning till toaletten, så vet katten i vilken del av badrummet han skall leta efter lådan. Eftersom Akilles knappt reagerade på bytet av toalett så gick jag snabbt över till både steg två och tre, nedan:
 
 
 
Nästa steg, som Akilles kommer att utsättas för om ungefär två veckor, innebär att jag byter ut den röda skålen mot den orangea, som har ett hål i mitten. Detta är antagligen det svåraste steget, eftersom katten helt plötsligt upptäcker att han sitter på vatten. Håll ögonen öppna, så får ni se hur projektet fortlöper.
 
/Tessays
Akilles toaträning | | 2 kommentarer |

Jul på Asker

Asker
 
 
 
 
 
 
Världens finaste lilla farmor.
 
 
Kusinen Linus med frugan Lilié ;)
 
Julhnud
 
Faster och kusinbarn (farbror i bakgrunden)
 
Min kusin Johan och hans lilla familj =)
 
/God fortsättnnig!
Allmänt | | En kommentar |

Utvärdering: Fransförlängning

Nu när julmaten ätits upp, julklapparna öppnats och världen ännu en gång lyckats ducka undan från en väntad apokalyps (fnys) kan så sakteliga världen återgå till det normala. Hur julen varit, och nya projekt som planeras, får ni läsa om snart. Nu skall jag, till mångas glädje, ge er resultatet av min tvåmånaderskur med Revitalash.
 
Jag började fransprojektet i oktober, och trots medial uppståndelse och ögonrodnad har jag använt produkten. Bilderna ni ser redan är en smula redigerade, men inte som falsk marknadsföring utan för att min kamera är skräp och det blev så suddigt om jag inte fixade till kvalitéten en aning. På bilderna är jag osminkad, och har precis tvättat bort sminket. Därför ser det ut som att jag är väldigt röd i ögonen trots att ögonrodnaden jag pratade om försvann efter ungefär fyra veckors användning. Jag försökte få fram så rättvisande bilder som möjligt. Längst ner får ni också se en "före och efter"-bild. Skriv gärna om ni tycker att det är någon skillnad, och hur ni ser på användningen av dessa sminkprodukter.
 
Efter två månaders flitig användning använder jag fortfarande Revitalash, men bara två-tre gånger i veckan för att fransarna skall behålla sin längd och volym. Jag märker själv, när jag sminkar mig, att fransarna är längre. Bland annat får jag små "mascaraprickar" där fransarna nuddar huden under ögonbrynen innan mascaran fått torka. Detta upplevde jag aldrig innan.
 
 
 
 
Som ni ser så är ögat betydligt rödare på "efter"-bilden, men jag skulle gissa på att det beror på att jag just skrubbat bort sminket. Övriga tider är jag inte så röd i ögonen (längre...). 
 
/Tessays
Allmänt, Smink & Mode | | En kommentar |
Upp