Blek

Jag kom just till insikt om att jag egentligen inte bloggat någonting om smink sedan november. Det är ju inte klokt, så någonting får jag ju säga, eller hur? Det är i vart fall på tiden. Det har på sätt och vis inte skett så värst mycket på den fronten, förutom att jag testar en ny mascara som jag ska recensera om några dagar, när jag provat den ordentligt.
 
Jag köpte lite kajalpennor i olika färger på Ullared, och har dessutom en ny ögonskuggepalett som jag köpte i Danmark och som jag håller på att lära mig att använda. Sminkningen nedan är egentligen en "standardsminkning" för min del, men där har jag använt fyra av nyanserna på paletten för att få det lite metalliskt och en nyans av (whad'ya know!?) koppar. Jag passade även på att göra eyelinern lite mer extrem. Lite tjockare och lite längre. Ibland måste man ju våga improvisera! I övrigt blir dagens utseende lite mer nedtonat, med en enkel svart skjorta och knut i håret. Jag kan inte hjälpa att jag tänker att mina nya brillor hade varit pricken över i:et en dag som idag.
 
I dagsljuset ser man hur blek jag blivit sedan i somras. Då passar det extra bra med lite varma, skimrande färger för att framhäva den lilla färg man har kvar.
 
      
 
Igår kväll blev det även en tur ner till Paddingtons. Det är ungefär 300 meter från där jag bor, så det passade ganska bra när man träffar vänner som också går upp tidigt om morgnarna och dessutom bor i närheten. Fast till skillnad från Christin och Elin som går upp innan halv sex så har jag det ganska bra ändå, får jag erkänna.
 
 En dansk som är glad för sin high-tech Samsungklocka och sin öl. Och förhoppningsvis också sin kone.
 
Trevlig helg!
/t 
Allmänt, Smink & Mode | | En kommentar |

Vad väljer man?

Flera morgnar har både jag och DF vaknat med oerhört torra halsar och kliande ögon, och det beror med största sannolikhet på att luften i min lägenhet är så oerhört torr. Att köpa en luftfuktare är inte direkt någonting som jag är supersugen på, så jag googlade runt på lite husmorsknep och har istället ställt ut vattenkärl lite här och var i lägenheten. Och om man ändå måste ha vatten framme, så varför inte försöka att göra det lite fint?
 
Jag letade fram några burkar med lock, en liten flaska med guldkork och gjorde ett litet vattenbad med halvtrista rosenblad från förra veckans bukett, som efter flera dagars fin blomning börjar krokna en aning. Blombladen gör att det plötsligt börjat luktar väldigt gott i köket =). Om det nu fungerar återstår att se, men varför köpa något dyrt och fult när man kanske kan lösa det hemma, och helt gratis?
 
På min dagordning för torsdagen står dels digitala föreläsningar och tvättid, och dels skall jag försöka att både skriva en inlämningsuppgift till imorgon och göra scheman över vad som skall gås igenom med mina elevklasser, som jag träffar redan på måndag. Samtidigt är jag lite ynklig med magknip och huvudvärk, så jag går mest runt i lägenheten som en osalig och självömkande ande och längtar efter choklad och en varm filt. Någonting mer som jag längtar efter är ett mini-drivhus. Valet står mellan Plantagens i trä (som är jättefint) eller IKEA:s i metall, som är billigare och med uppfällbara fönster ovanpå. Vad väljer man?!
 
 
 
Rosenblad i rosenbad.
 
 
/tessays.blogg.se/
Allmänt, Inredning | | 2 kommentarer |

Kul pryttlar

Hej igen! Nu ska jag berätta om några prylar som jag just nu är extra glad för. Ja, jag vet att jag är en extremt materialistisk människa - men det är ju så kul med saker av alla dess slag. Titta bara!
 
För hundra kronor kan du ha din egen radiostation. Bra va? Den här FM-sändaren kopplar du till din telefon, och sedan kör du igång din Spotifylista på en ledig frekvens och kan lyssna på vilken musik du vill i bilen. Den lyser dessutom fint i blått (skit nu i att det är smutsigt i bilen, det vet jag gott.) och behöver inga batterier eftersom den får ström från cigarettuttaget i bilen.
 
Äntligen har jag en mortel hemma! ...Men vad ska jag mortla...?
 
Förra året försökte jag odla kryddor som jag köpte själv på påse och satte i jorden. Av olika anledningar gick det åt helsefyr, så i år har jag gjort det enkelt och ekonomiskt för mig - och köpte planteringsset från IKEA med sex olika kryddfrön. Visst att det ser lite trist ut med pappersmuggar, men de skall få komma ner i krukor så småningom. Förresten så är den randiga krukan ett nytt loppisfynd. 5 kronor. Och plantan är min kalanchoe-stickling som vuxit sig riktigt bastant. Tänk att jag fick 13 sticklingar av en kasserad planta - och alla lever fortfarande. Det är inte dåligt. 
 
För att bara ha varit i jorden i några dagar så har det hänt en hel del, särskilt med mina timjanfrön. Det blir kanske någonting av det här tillslut, eller vad tror ni? Jag håller tummar och tår.
 
/t
Allmänt, Inredning | | Kommentera |
Upp