Flygande fläng

Idag har det varit en helt galen dag, och det efter en ganska händelserik helg. Stormen Gorm drog ju in över Västsverige igår, och även om vi slapp de värsta vindarna så regnade det ordentligt. Det märktes igår kan jag säga, eftersom jag var i stan på bio och sedan ute och åt. Det blev blött både här och där. 

Filmen var riktigt bra. Vi såg SPECTRE. Den bjöd på mycket spänning. 


Jag vet inte hur mycket ni märkte av vädret igår, men vi fick uppleva både regn, hagel, blåst och åska. Fyra ordentliga knallar. Det tror man ju inte om november...


Idag steg jag upp i ottan för att köra in till Stenkullen där jag skulle lämna in bilen. Jag fick ett ordentligt stenskott för ett par veckor sedan som gjorde att jag måste byta ut vindrutan. Problemet var hur jag skulle ta mig till jobbet, så jag fick åka pendeln in till Göteborg och hämta ut en hyrbil som jag tog ut till jobbet. 

Hemvägen blev tio resor mer krånglig, eftersom jag hade oerhört bråttom. Som jag svor när jag skulle tanka upp bilen innan återlämning och jag först inte kom ihåg vilken sida tanklocket satt (fel sida, förstås... Franska bilar...) och sedan inte kunde stänga locket igen efter tankning. Det var med nöd och näppe jag hann med tåget.  


Nu sitter jag och ser underbara "Det sitter i väggarna" och väntar på SverigeQuizen. Jag har redan skrattat mig halvt fördärvad åt ett klipp på internet, så det blir intressant att se om Björn och Ingvar toppar det. 

Trevlig kväll ;)
| | Kommentera |

Juletid? Japp!

Jag vet att det varit dåligt med uppdatering här. Det beror inte bara på tidsbrist utan också på bristande motivation. Vi har flyttat och börjat bo in oss, och i helgen fortsatte vi med att få saker och ting på plats. Vi fick ju vänta i nästan sex veckor på soffan från Mio, och sedan dröjde det ytterligare tid innan vi fick hämtat slagborren på landet så att vi kunde sätta upp lampa i taket och min tallrikshylla i köket. Men nu har ännu lite fler pusselbitar fallit på plats.
 
Det börjar se ut som vi tänkt oss. Det är så fantastiskt kul att ha en så rymlig lägenhet där man kan förverkliga drömmar. Uteplatsen ser jag också fram emot att få riktigt fin, men nu är årstiden fel. Istället har jag som vanligt gått lite i förväg och satt upp lite adventsljusstakar och annat juligt. Det "värsta" pyntet sparar jag ett par veckor, så att man har lite mer julpyntande att se fram emot.
 
 
Jag beställde hem kuddfodral från jotex i slutet på veckan och hämtade dem på Ica idag. Riktigt fina och klassiskt juliga med snygga mönster. Jag är så nöjd. Även soffan har varit rätt tom på soffkuddar, men nu finns där tre i alla fall. Och såhär ser den ut, vår Bodö bäddsoffa i färgen Antracit:
 
 
Jag tycker mycket om den här adventsljusstaken som jag hittade på loppis!
 
 
Stjärnan i vardagsrummet byter färg beroende på tid på dygnet. Den är egentligen grå (och väldigt glittrig) men blir liksom brunbeige på kvällen och ger väldigt fint, varmt sken ifrån sig. 
 
 
Det var en liten tjuvtitt på (halva!) vardagsrummet. Tyvärr har min telefon börjat ta bilder med riktigt kass kvalitét, så det får bli lite grynigt och dant. Huvudsaken är väl att man är nöjd med hur det ser ut i verkligheten, hehe.
 
Tänk vad folk provoceras av att man julpyntar tidigare än första advent, men det skiter jag i. Jag tycker att julen är den bästa tiden på året, och dessutom tröttnar jag ganska snabbt efter nyår. Jag behöver lite julstämning nu, när det är så tråkigt och mörkt i november. I helgen har jag till och med hunnit med att baka saffransbullar, och dessutom blir det revben till middag ikväll.
 
/T
Allmänt, Inredning, Jul | | En kommentar |

Seniorafton

Halloween har passerat.Tack för det. Jag tycker inte att det är en särskilt kul högtid, särskilt inte "bus eller godis-biten". Usch. Igår smög jag runt i min lägenhet och fasade för att höra dörrklockan ringa. Jag hade inget godis hemma, och skulle inte ha bjudit om jag så haft två kilo. Jag vill inte delta, och heller inte ha ägg kastade eller toapapper över hela trappen på grund av det. I år slapp jag, men jag såg flera skaror av barn som var ute på vift.
 
Egentligen kan jag tycka att en maskerad är superkul, men dörrknackning får mig att tänka på Maranata och Jehovas och gör mig illa till mods... Konstigt att jag blivit så anti egentligen. För 15 år sedan hade jag lätt varit ett av de barnen. Och för fem år sedan hade jag, precis som många på Facebook, varit ute på galej. Det är jag inte för gammal för, men tillfället fanns inte riktigt.
 
 
Jag hade årets seniorafton här hemma igår, och jag skäms inte ens. Jag såg Mozarts Requiem på SVT2 i min gungstol (men var inte helt nöjd eftersom de moderniserat den för mycket), med mina innetofflor på och en filt över benen. Till mitt försvar så har vi ingen soffa ännu, även om den är beställd. Jag satt även och beundrade min fågelmatsstation som jag skapade igår, och gladde mig åt att jag redan sett både talgoxe och blåmes. Sedan gick jag och lade mig strax efter åtta. Alltså. Stopp. Hur sjutton blev jag 80 år gammal?! Nej, nu måste jag hitta på något ungdomligt nästa helg, bara för att motverka det hela. Fast... bara att jag använder ordet ungdomligt visar hur långt det hela gått. Hahaha. Hjälp.
 
 
/Therese
Allmänt | | Kommentera |
Upp