Best of Kallebäck

Hej
Jag vet att jag uppdaterar dåligt, men å andra sidan har jag inte mycket vettigt och läsvärt att dela med mig av, och då kan det kvitta. Jag vill inte bara ordbajsa för ordbajsandets skull, utan vill dela med mig av sådant som kan tänkas intressera både er och mig.

Praktiken är i full gång. Jag håller i undervisningen i två klasser, en Sv2-etta och en svenska C-trea. De skall alla göra samma uppgift, skriva insändare, och dessa skall sedan mynna ut i att jag plitar ihop en acceptabel rapport- samt textanalys av materialet där jag jämför och bedömer texterna. Än så länge är vi i ett "skapandeskede", de jobbar i skrivande stund med att just skriva. Det är ju som det är med praktiken - man börjar fatta hur skönt det är med föreläsningar och självstudier, men å andra sidan kan man inte komma närmare sitt yrke än när man praktiserar och är ute i verkligheten. Men det märks att man inte är helt van vid ljudnivån, det blir att knapra huvudvärkstabletter varje dag nästan.

Det verkar vara en ny granne som flyttat in intill mig. Tidigare har det bott ett par där som jag inte såg eller hörde mycket av, förutom när deras dörr gnisslande öppnades varje morgon och när man såg en silhuett svepa förbi i korridoren. Jag kan inte direkt säga att jag saknar dem eftersom jag bara pratade med dem en gång på ett halvår. De var sjukt bra på att hålla sig undan, och de var nog sällan hemma heller. De gånger man såg dem svarade de inte ens när man hejade... Så ni kan ju förstå, go'vänner, att jag är nyfiken på vem som flyttat in =)

Mitt emot byggnaden som jag bor i skall det rent formellt vara ett äldreboende. Dock har jag vid ett flertal tillfällen haft starka misstankar att det inte stämmer. Det verkar snarare vara ett hem för missbrukare eller psykiskt sjuka människor. I somras, till exempel, så satt alltid en man ute om nätterna. Han ser lite ut som Per Oscarsson i sin galnaste form, och inte svarar han när man hälsar heller. Han stirrar på en, verkligen stirrar, utan att säga någonting. Ni kan ju tänka er hur kul den uppenbarelsen är när man kommer hem sent på natten och han verkar sitta där och vänta... Det finns även en kvinna med tovigt, mörkt hår som gått med rosa foppatofflor hela vintern och som ofta också står och glor (utan jacka). Hon åker 50-bussen ner till Netto ibland (typ två hållplatser) och sedan tillbaka.
Så sent som idag råkade jag ut för en ny färgsprakande personlighet när jag var på väg hem. En person med röda byxor och huvtröja stod och tittade på mig mitt på gångvägen. Han/hon var mager som ett streck, och när jag kom närmare började personen skrika åt mig.
"Vafan glor du på?! Ska du ha stryk? Ska du ha stryk?! Jävla apa! Din fula jävla apa!"

Äldreboende, my ass...

Allmänt | | Kommentera |

Spelkväll

Åh, härliga kvällar, härliga kvällar. Igår var jag hos systern på söndagsmiddag, hon bjöd på kyckling- & currygryta med äpple i. Jag får väl, trots min skepsis mot frukt i varm mat, erkänna att det smakade gott. Inget vin idag tyvärr, jag tog bilen. Men det var kanske lika bra, jag måste vara skärpt inför måndagens lektioner. Bilen förresten, den är ju rolig. Den låter väldigt suspekt när man startar motorn, jag trodde att det kanske var avgassystemet som spökade men det verkar komma från motorn. Jag står inför ett litet vägskäl - ignorera och hoppas på bättring eller låta någon titta på bilen och ge mig en hjärtattack ifråga om pengar som krävs för att lille bilen skall bli lycklig igen? Just nu ignorerar jag, jag hinner inte annat. Jag har åtminstone fyllt på olja, luft och bensin så jag tycker bilen borde nöja sig.

Jag lägger upp en liten bild här på spelet jag precis erövrat: Hermans Historiespel (designat av Herman Lindkvist). Massa frågor om historia, fina kungabilder och valspråk som skall placeras... ni kan ju gissa hur skoj jag tycker att det är. JÄTTESKOJ!! Ännu skojigare var att spöa skiten ur systern med trumfkorten Gustav II Adolf, Gustav Vasa samt Karl XVI Gustav. Bra veckoavslut alltså.


Hos Oliver, charmant hon är...

Hej så länge

Allmänt | | Kommentera |

Bildbomb från GHS 2012 - Show!

Efter hoppningen var det lagtävling - Dream Team vs. Team Ludger Beerbaum. Det var alltså tre toppryttare från Tyskland respektive Sverige som skulle tävla mot varandra i hoppning, dressyr och körning på FJORDHÄSTAR! Det var verkligen skitkul, så jag bombar lite bilder därifrån också.
Se och njut!


Team Ludger Beerbaum i grått (fr. v. Philipp Weishaupt, Ludger Beerbaum, Marco Kutscher samt lagledare Henrik von Eckermann) VS. Dream Team i svart (fr. v. Douglas Lindelöw, Malin Baryard-Jonsson, Rolf-Göran Bengtsson samt lagledare Sylve Söderstrand)Malin Baryard-Jonsson - DRESSYRLudger Beerbaum - DRESSYR


Marco Kutscher - KÖRNING


Rolf-Göran Bengtsson - KÖRNING

Jag tog tyvärr inga kort på hopprundan, det var för spännande. Däremot filmade jag en snutt, jag ska se om jag inte kan lägga upp den. Men det här får ni så länge :)

Hejdå!

Hästar | | Kommentera |
Upp