Dagens recept: Quornfiléer med rostade rotsaker och ratatouille

Den här veckan har jag ätit veggomat två dagar redan, herregud. Man kunde nästan tro att jag skulle lägga bort köttet för alltid... fast det ska jag inte. Jag har bara fått dille på Quorn. Det är så jäkla gott, och är precis lika lätt att variera som kyckling eller lax. 
 
Dagens recept blev franskinfluerat. Jag köpte hem morötter, palsternackor och röd lök som jag skalade och hackade och lade i en ugnsform. Över dessa ringlade jag olivolja och honung, och tillsatte rosmarin och flingsalt. Därefter fick de komma in i ugnen på 250 grader, så att de skulle bli ordentligt rostade och knapriga.
 
Ratatouillen gjorde jag kanske inte riktigt som en fransman skulle ha gjort, men den blev bra ändå. Jag började med att hacka en stor gul lök, en halv zucchini och en hel grön paprika. Jag fräste dem (först löken) i lite smör och olivolja (lite av båda för smakens skull) tills de blivit mjuka och fått lite yta. Samtidigt hade jag förberett en grönsaksbuljong, alltså en halv buljongtärning som fick lösas upp i ca 3 dl vatten, som jag hällde på grönsakerna. Sedan buljongen reducerats hällde jag på krossade tomater, kryddade med salt, peppar och basilika och lät alltsammans puttra. Quornfiléerna stekte jag tills de blev gyllenbruna (de var tinade i förväg), kryddade med salt, peppar och timjan. 
 
Så här blev resultatet. Voilà!
 
/Tess
Mat & recept | | Kommentera |

Fransförlängande projekt - dag 1

Jag är alltid på jakt efter den optimala mascaran, och har säkert provat varenda märke och sort. Just nu använder jag Chanels Inmitable mascara, och den gör ett bra jobb med vad som finns att jobba med. Men jag är ändå inte nöjd. Problemet är ju faktiskt inte mascarorna i sig, utan ögonfransarna som är extremt korta. Hur jag än böjer, duttar, kletar och grejar så får jag inte det resultat jag så gärna vill ha.
 
Tanken på att köpa någon slags fransförlängning har funnits länge. Min mor går till en salong och får fransförlängning, och hon verkar riktigt nöjd. Antagligen är det väl där jag kommer att sluta, jag också. Det var nog därför som jag, efter en artikel i Metro om just ögonfransförlängning, bestämde mig för att köpa en av dessa nya produkter som finns på marknaden och som skall ge långa, täta ögonfransar, utan att man behöver gå till en salong och sätta på fejkfransar. Det här medlet skall få de riktiga ögonfransarna att börja växa.
 
Självklart är jag extremt skeptisk, men samtidigt alldeles för nyfiken för att lämna det därhän. När jag var inne på Kicks igår slog jag alltså till och köpte mig ett medel som skall ge märkbart längre fransar på en månad. Jag valde mellan två varianter, Revitalash och ett annat ekologiskt märke. Men eftersom Revitalash var den billigare, bara 795 kronor, och enligt expediten som använt produkten den bättre, så slog jag till. Varje kväll i en månad skall jag nu använda den eyelinerliknande borsten och lägga intill fransrötterna. Det ska bli väldigt spännande att se hur det ser ut om en månad. Jag tänker lägga upp bilder varje vecka, så får ni och jag se om det märks någon skillnad.
 
Revitalash
 
Klara, färdiga, VÄX!
 
Dag 1

 
/Tessan
 
Allmänt | | 3 kommentarer |

Skåne i bilder

 
/Tessays.com
Allmänt | | Kommentera |
Upp