When in rome - Dag 4

    Utcheckningen var klockan elva på förmiddagen, så lite lätt bakfulla och trötta letade vi upp någonstans där vi kunde äta, vila och ta det lite lugnt. Vi valde parken vid Piazza Vittorio Emanuele II (Giardini Piazza Vittorio). När vi kände oss lite fräschare och piggare tog vi bussen till Trastevere, där vi hittade en helt enorm torghandel. Det var säkert två kilometer med stånd, försäljarna försökte överrösta varandra och pracka på en saker, och alla verkade ha ungefär samma grejer.
    Jag spanade in en väska och en plånbok, och lyckades pruta ner båda till 6 Euro styck. Väskan ville försäljaren från början ge tio Euro för, och mannen som jag köpte plånboken av ville ha 15 Euro för plånboken, vilket jag sade var befängt. Så från tio respektive femton euro till sex... inte illa pinkat, tycker jag.
(Lite duvporr fick vi bevittna)


(Ganska kontroversiella viner, om man säger så. Jag funderade skarpt på att köpa ett Il Duce-vin, förra gången jag var i Rom köpte jag en förkläde med honom på åt syrran. Men priset var lite i överkant, tyckte jag. Det ångrar jag förstås nu...)
Jag fick med mig lite annat hem; Fyra flaskor vin, Fernet-Branca, Limoncello, italiensk salami och Pecorino-ost. Inlindade i mina strumpbyxor och diverse annat klarade de resan finfint. Vi får väl se hur vinerna smakade, alla fyra var lokala viner och jag plockade dem lite på magkänsla eftersom min italienska i bästa fall kan beskrivas som undermålig. Så vi får väl se hur de smakar, jag längtar efter att undersöka saken :)

Så var den resan slut. Det känns vemodigt förstås, men ganska skönt också. Det har varit intensivt, varmt, trångt, galet, mysigt och alldeles... alldeles underbart.

Allmänt | | Kommentera |

When in rome - Dag 3

Den allra varmaste dagen var lördagen, med en temperatur på 27 grader. Riktigt jäkla asvarmt alltså, och fantastiskt härligt. Vi började med Vatikanen, Petruskyrkan och Vatikanmuséet, och sedan gick dagen vidare. Vi hade bokat plats på Pubcrawl, vilket var lite av en besvikelse faktiskt. Det visade sig att det inte alls var så många som anmält sig, och de pubar vi gick till var inte särskilt välbefolkade heller. När jag var i Rom förra gången så var Pubcrawlen det roligaste jag gjort på länge, men den här gången var det inte lika lyckat. Vi försökte iallafall göra det bästa av situationen (iallafall jag och Christin), så det var rätt trevligt ändå. Christins lag vann till och med Beer-pongturneringen. Jag var SÄMST. Jag prickade rätt med en boll men hade ingen aning om hur jag gjorde, oftast kastade jag bollen på de som stod mittemot.

Lördag den 28/4-2012

(Vissa delar av Petruskyrkan var avspärrade, tydligen arbetades det. Det såg jag ingenting av...)


(Världens fullaste vinglas, € 3, på en liten taverna i en gränd i närheten av Villa Borghese. Vinet var gott, och fast vi inte åt där så såg det jäkligt gott ut. Så den restaurangen lägger jag på minnet.)


(Den här bjuder jag på!)

Allmänt | | Kommentera |

When in rome - Dag 2

Fredag den 27/4-2012
Allmänt | | Kommentera |
Upp