Entusiasm

Idag kom de kursböcker som jag beställt, och entusiasmen träffade mig som en slägga i bröstet. Vem vill inte förkovra sig i "Varför läsa litteratur?"; och visst bultar hjärtat lite snabbare när man ser "Genusvetenskapliga litteraturanalyser"? Jag menar, med sådana tilltalande namn så känns det ju helt fantastiskt att återvända till universitetsstudierna efter att ha spenderat en sommar i intellektuellt vakuum.
 
Nej. Jag ljuger, förstås. De ser skittråkiga ut. Jag vill riva sönder dem i småbitar och använda dem som strö i Akilles kattlåda. Fast det gör jag inte. Jag ska fanimej börja läsa eländena redan nu. Antingen är jag dum i huvudet, eller så är jag så pretto att jag borde defenestreras. Jag väljer att se det som strategisk, eftersom det kommer bespara mig tid när böckerna väl ska läsas. Då kan jag sitta med ett hånleende och göra någonting betydligt roligare. Ja. Ja, så får det bli. Efter ett par glas vin så är de säkert en njutning att läsa. Kanske.
 
/Tess
Allmänt | | Kommentera |

Dagens recept: sensommarkaka

Ibland får man bara lust att slänga ihop någonting på prov. Häromdagen bakade jag därför en liten kaka som jag väljer att kalla "Sensommarkaka". Det var en helt vanlig sockerkaka som jag lade till blandade bär och hackade bitar av mörk blockchoklad i. Eftersom jag inte har någon sockerkaksform så fick det bli i en långform istället, vilket gjorde att ugnstiden ändrades. Jag fick sänka värmen och låta den stå inne ett bra tag längre för att den inte skulle bli "dödbakad". Resultatet blev ändå helt okej - och sockerkaka som annars blir en smula intetsägande blir lite roligare när det finns något mer i den. =)
Mat & recept | | Kommentera |

De mest hatade i trafiken

Få saker provocerar lika mycket som idiotiska medtrafikanter. Ibland verkar det som att man själv är den enda vettiga bilföraren i en ocean av puckon. Varför i helsicke kan man inte ta och skärpa sig två hekton? Det finns ju olika sorters idioter, somliga värre än andra. Jag har gjort en topp-sex lista över de värsta trafikanttyperna där ute. Värt att tilläggas är att det kan finnas värre idioter inom de olika kategorierna. Läs och förfasa er över min hatiskhet - Moahaha!
 
6. Ungtupparna
På sjätte plats kommer "Ungtupparna", killarna i åldern 18-25 som ofta ses i skabbiga bilar a la Volvo 740 med wunderbaums dinglande från backspeglarna. "Ungtupparna" är uppblåsta och fulla av självförtroende, och är ständigt på jakt efter unga honor. De tillbringar mer tid med att reka omgivningen efter tjejer och kvinnor att begapa, än med att faktsikt köra som folk. Att titta åt det håll de kör är omöjligt. Ungtupparna har också någon slags förvriden syn på sina egna fordon. De pimpar och pyntar och sätter i kraftfulla motorer, men de kör fortfarande lika risigt för det. Kort sagt så är "Ungtupparna" överväxta moppepojkar som fått tag i ett något större, och något högljuddare, fordon. 
 
5. Åldringarna
På andra sidan av åldersspannet hittar vi på plats nummer fem de gamla. De av er som är intelligenta nog att följa South Park har säkert sett avsnittet de gjorde om gamlingar vid ratten. Ni övriga kan följa länken här om ni är intresserade: http://www.southparkstudios.com/clips/154174/get-off-the-streets.
Alla gamla kör inte illa. De utgör ingen större fara på motorvägen eftersom de har vett att hålla sig i högerfilen, och på landsbygdsorter är de ett ganska gulligt och pittoreskt inslag. Det är emellertid inte därför de kvalat in på min lista. De orsakar kaos när de kör in i stan och inte läser av skyltarna ordentligt. Enkelriktatskylten (eller förbud mot infart-skylten) är den som oftast ignoreras. Finns det något värre än att möta en bil på väg åt fel håll på en enkelriktad väg, där föraren är helt ovetande om vad hen håller på med? "Åldringarna" kör extremt långsamt, stannar innan de svänger och kan även ses blinkande även om de inte skall svänga.
 
4.Audioterna
Åh, ni har säkert sett dem. Det här är Sveriges vanligaste idiottyp. "Audioterna" har ett antal omisskännliga igenkänningstecken: De är män i åldern 30-65 år med kostym, bluetooth i örat och de kör BMW, Audi eller eventuellt Mercedes Benz. De pratar konstant i sina hörsnäckor, samtidigt som de kör hetsigt och ansvarslöst. Det bästa en "Audiot" vet är att ligga i röven på bilen framför, särskilt när denne håller på att göra en omkörning. De är den värsta sortens ögontjänare. Jag har med egna ögon sett en typisk "Audiot" ligga och hetsa bilen framför i röven, kasta sig ut i vänsterfilen - bara för att upptäcka att han just slängt sig in framför en polisbil, vilket gör att han kastar sig in bakom samma bil i högerfilen igen. Det där med att blinka eller kolla döda vinkeln exsterar inte för dem, de kör som om de vore de enda bilisterna på vägen.
 
3. Lastbilschaffisarna
Finns det något mer irriterande än folk som gör allt annat än kör bil när de är ute i trafiken? Ja, folk som gör allt annat än kör lastbil ute i trafiken. Hur många gånger har man inte sneglat upp i en lastbilshytt och sett någon holländsk, dansk eller polsk lastbilschaufför i färd med att trycka i sig en fet jäkla korv med alla Sibyllas tillbehör medan de vinglar fram och tillbaka i sin fil på E6:an? Att de dessutom envisas med att köra om, och därmed blockerar hela trafikflödet för chansen att hamna 20 meter längre fram, gör inte saken bättre. Förbudsskyltar hjälper ungefär lika mycket som lord Cardigans insats i Krimkriget gjorde, det vill säga inte ett skit. Jag tror att det är en komplott Lastbilschaffisarna emellan, att de turas om att köra om varandra bara på pin kiv. För ärligt talat, fyfan vad tråkigt att ligga i 80 km/h genom halva Europa.
 
2. De inkompetenta
Och nu är vi redan på de näst värsta, de som jag i näst högst grad vrålar mig hes över. De som aldrig borde ha kommit längre i sina körkortskarriärer än till Lådbilslandet, och helst inte ens dit. De som föralltid borde sitta i baksätet där de inte kan förstöra vanliga trafikanters mentala hälsa genom sin bilkörning. Jag pratar om bottenskrapet ute på vägarna - De inkompetenta. Den här gruppen av bilförare kör ofta franska småbilar, och tur är väl det eftersom de ändå har stora svårigheter med att greppa bilens storlek. Med risk för att tracka ner på mitt eget kön så måste jag dock tillägga att majoriteten inom den här kategorin är kvinnor i övre medelåldern. När man ser en av "De inkompetenta" lägga i backväxeln så kan man i hälften av fallen vara säker på att personen i bilen inte är medveten om det utan tror sig ha lagt i ettan. Damerna inom den här kategorien tenderar att köra över sina förmågor, till exempel genom att köra i Tingstadsmotet i rusningstrafik (och får panik när de måste byta fil) eller då de gör fruktlösa försök att parkera på diverse stormarknader. "De inkompetenta" förstår inte grundläggande trafikregler och har inget som helst trafikvett. En anledning till detta kan vara att de ofta är gifta med kategori nummer 5, "Audioterna", som då oftast får sitta bakom ratten istället. Dock inte i deras hustrurs småbilar, vad tror ni egentligen?!
 
1. Tävlingscyklisterna
 Jag.Hatar.Dem. I mina drömmar så plöjer jag genom horden med bilen, eller öppnar en bildörr på någon av dem efter att jag med nöd och näppe överlevt en omkörning. Det värsta med dem är inte att de är hurtiga och cyklar. Nej, det allra värsta är att de alltid ska cykla i en bred klunga, helt oberörda om att övriga trafikanter har 90 km/h som hastighetsgräns och är väldigt osugna på att ligga och krypköra efter dem och titta på deras svettiga, "cykelbyxiga" rövar. Varför kan de inte cykla bara två och två, eller en och en?!
 
/Tessan
Allmänt | | Kommentera |
Upp