Kaninjävel!

Sveket är totalt. Här har jag varit snäll och bromsat för harar utan trafikvett hela veckan, och detta är tacken.


Min enda nästan helt mogna jordgubbe blev inatt uppäten av en på sannolika skäl misstänkt kanin. Hur arg jag är? Tillräckligt arg för att dela upplevelsen i etern. 

Harar lever numera mycket farligt kring Stenshult.

/Tessays 

| | Kommentera |

Ta tillvara på tillvaron?

Så var det färdigarbetat för mig och jag kan njuta av sex veckors semester. Ingen kan säga att de inte är välförtjänta. Herregud vad jag har slitit. Nu ska jag ta mig an lagom utmanande bestyr, de flesta av dem relaterade till livet här på landet.

Första lediga dagen har J och jag flackat runt i affärer och gjort diverse inköp. Det tog en stor del av dagen. Vi var alla i familjen inställda på att få besök från Tyskland, men det blev inte riktigt som vi trodde... 


Istället för att komma under dagen på fredagen och stanna över helgen kom de klockan sju på morgonen. Jag hade precis vaknat och upptäckte den tyska Volvobilen ögonblicket innan de steg ur. Kläderna kastades på och jag försökte febrilt kommunicera med de icke engelsktalande gästerna på knackig tyska, samtidigt som jag började bli sen till jobbet. 

När jag lämnat dem att utforska tomten ett ögonblick hörde jag plötsligt hur de klev in i bilen, startade den och försvann - och de har fortfarande inte kommit tillbaka! Vart tog de vägen och vad hände? Vi väntar oss halvt om halvt att de kommer tillbaka, men jag måste ha missat något när jag småpratade med dem... Konstigt. 


Ikväll tar vi tillvara på det som växer omkring oss. Det blir pasta och köttfärssås med färska örter. Det blev en bukett med persilja och basilika, och en stor näve timjan, ruccola och oregano. /Tessan 
| | Kommentera |

Mellanlanda

 
Den här mysiga lilla varelsen stannar kvar på västkusten några veckor till. Jonas och jag hämtar upp henne imorgon och har henne med oss på landet under veckan som kommer. Oj, vad jag saknat henne! Nu får hon jobba som Landethund med att ligga i gräset, ligga på altanen, ligga i soffan och på bryggan i (förhoppningsvis) sol och värme.
 
 
Kvarnsten.
 
 
Imorgon startar min sista arbetsvecka innan ledigheten, och vi tar oss ut på landet igen med förnyad energi och packning. Jag ska försöka att skriva när det går, men eftersom man i rätt hög grad är ute och grejar och inte alltid har täckning eller mobilnät så blir det lite sporadiskt med inläggen. Den som vill är välkommen att komma på besök.
 
/T
Allmänt | | Kommentera |
Upp