Släktträff

Det blev en fullspäckad dag igår. Efter att vi vinkat av Freja som hämtades vid tvåtiden åkte Elna och jag till Elnas uppfödare utanför Sjövik här i Lerums kommun. 

Pappa Röde Orm och mamma Nanna inspekterar valpen.
Elna fick träffa föräldrar och mor- och farföräldrar, moster och syskon. Totalt var det fem av sju valpar ur kullen där. Tre av dem bor hos uppfödaren, som ska behålla en av de tre tikarna. De passar en av bröderna medan ägarna är på semester i Frankrike. Den andra systern kom med sin familj lite senare på eftermiddagen, och så är det en liten kille kvar som inte blivit tingad: lille Matteus. 

En bror, vars familj är på resa. Han heter Jedi och är enorm om man jämför med Elna.

Det blev en kort promenad till en åker där valparna fick härja tillsammans med sin mamma och pappa. Det är så kul att de får umgås och leka, och att allt fungerar så naturligt. Jag tror att Elna har stora fördelar socialt eftersom hon umgåtts så naturligt med vuxna hundar i hela sitt liv. Och dessutom är det spännande att se hur föräldrarna är och vad de gör. 


Den röda med svans är vår lilla Elna. Matteus står uppe till höger på bilden ovan. Han har en fin vit halv krage och är mer gråbrun. 


Torrt! Precis som överallt behöver det regna. I Lerum är det vattningsförbud, och dessutom måste vi koka vårt vatten på grund av E-colibakterier. Inte roligt alls faktiskt. På led: Elna i täten med pinnen, därefter Jedi, Matteus och Clair. 


Behöver jag säga att Elna var helt slut efter gårdagen? 
Allmänt, Elna | |
Upp