Hjälpreda

Elna är en Västgötaspets. Det är en vall- och gårdshund som tycker om att få uppgifter och som gärna vill vara med där saker händer.  Det märks även på vår lilla skrutta. Trots hettan ute så vill hon gärna haka på allt som vi gör, och det med stor entusiasm. Idag assisterade hon när vi röjde i trädgården. Hon fick även gå sitt livs första promenad, hela vägen till sop-moloken och tillbaka, i sitt fina silvergrå koppel. Husse följde med så klart, så det var extra roligt. Elna visste precis hur hon skulle uppföra sig i koppel. Hon är så "klar" - vet redan och kan redan sådant som vuxna hundar kan. Kisseriet behöver dock finslipas, även om hon är duktig på att kissa ute när vi påminner. 

Hon sover och leker mycket, men samtidigt är hon lättlärd och positiv till allt, så både sitt och vacker tass har hon nu koll på. Vi leker fram tricken och hon får bara positiv förstärkning, och vi håller på i kanske 2-3 minuter åt gången. Det ska vara roligt och lätt att lära sig 😚


Men värmen är faktiskt ganska jobbig, både för henne och oss. Vi vattnar av altanen och har tvärdrag, parasoll och fläkt, men det gassar bra ändå. Vilken tur att vi köpte en kylmatta på Arken Zoo dagen innan hon hämtades. Den aktiveras genom beröring och Elnas tyngd, och är värd varje krona! 

Allmänt, Elna | |
Upp