Uteplatsens förvandling i full gång

Vårt uteplatsprojekt håller på för fullt! Det blir några timmars jobb om dagen, och det är mycket jobb, ska ni veta. Det är skönt att vi nu faktiskt ser skillnad för varje gång, och det blir bättre och bättre hela tiden. 
 
Vi har jobbat med att gräva upp i princip samtliga buskar, och har hunnit forsla iväg åtminstone några av dem. Det är lite bökigt att släpa en presenningpåse fylld med stora buskar, så vi behöver hitta någon mer skonsam lösning för våra ryggar, typ en skottkärra eller någonting. Det blev plötsligt mer ljusinläpp när buskagen försvann, även om det blir mer insyn.
 
Om ni tänker er vår uteplats som en kvadrat så har vi i nedre vänstra hörnet börjar anlägga vår krydd- och odlingsträdgård. Väggen skurade jag länge och väl igår (smutsen var väl sedan 60-talet...) och sedan hängde vi upp lite anordningar där det sedan ska växa oregano, mynta och timjan bland annat. Vi har även införskaffat två pallkragar där vi ska odla plocksallad, spenat och annat trevligt. Här stod tidigare en enorm rosbuske.
 
 
 
Work in progress.
 
 
När buskarna försvann så fick staketet äntligen lite frisk luft. Det har blivit grönt under åren, men nu kan det återhämta sig och det får vi ta hand om också, så småningom. Jonas byggde en grind. Smidigt! Nu kan vi komma in och ut från parkering och förråd utan att behöva klampa genom lägenheten. 
 
 
Det är alltså lite kaosartat just nu, men de trista buskarna är ett minne blott och nu ska vi fortsätta med att få till en bra gräsmatta där det nu mest växer mossa.
 
 
Vinbärsbuskarna är flyttade! Nu bor de intill staketet till grannen, där jag hoppas att de ska trivas. De har fått gott om vatten och helt ny jord, så man kan ju hoppas att de blir nöjda.
 
Fortsättning följer...!
 
Allmänt, Grönska, uteplatsen | |
Upp