En sommar i skogen?

Jag skulle, med handen på hjärtat, inte ha någonting emot en hel sommarledighet där jag varje dag spenderade några timmar i skogen. Vad jag skulle göra där vet ni nog vid det här laget, men trots att tanken både är lockande och mest realistisk sett till vilka planer vi har, så är det någonting som tar emot litegrann. Det är liksom inte okej att säga att man faktiskt kan tänka sig att vara hemma en hel sommar.
 
Det ligger en massa förväntningar över ordet SEMESTER som innebär att man minst ska vara en vecka utomlands (gärna två), där det är varmt (varmare, åtminstone), och därefter även hinna med både det ena och det andra självförverkligandet... Frågan "Vad ska du göra i sommar?" är på något sätt laddad med att man måste bygga upp en bild eller illusion av en perfekt sommarledighet, annars är hela alltet förgäves. Tanken på hur folk slår knut på sig själva för att kunna göra tusen olika saker på några få veckor gör åtminstone mig stressad.
 
 
Nu kommer inte min sommar att bli riktigt så enformig, men ärligt talat så hade jag inte haft någonting alls emot det. Om jag lyckas hålla igång ordflödet här så lär ni få se en hel del av just skog och geocaching, men även annat. Om jag blickar framåt så är hela juli i princip tomt, och det känns rätt bra. När man annars lever och arbetar i ett uppstrukturerat schema så är det en väldigt märklig känsla att vakna när man vill och sedan bara ge sig av någonstans.
 
 
Ett av mina små sommaruppdrag är att försöka beta av så mycket som möjligt av Lerums kommun. För er som inte är insatta (sk "mugglare") så ska ni veta att här i Lerum är det vansinnigt många cacher, både till min stora glädje och förskräckelse. Det är ett gediget jobb att försöka ta så många som möjligt. Idag blev det en runda vid Långa Stamsjöns östra strand och skogarna där bakom, förhoppningsvis blir det ännu en imorgon. Många burkar finns i skogarna häromkring, men skog är ju inte bara skog, utan varje gång är det någonting nytt och fascinerande som man stöter på. Imorgon kommer ett inlägg om en sådan sak, som jag sprang på i skogen någonstans mellan Lerum och Partille, och som faktiskt blev någonting mer. Stay tuned, eller vad man säger!
 
/tessays
Allmänt, geocaching | |
#1 - - Pia:

Vilka fina bilder! :) Vad jobbigt att du känner att ordet semester har en massa förväntningar på sig, så ska det ju inte vara!

Svar: Tack!
Tessan

Upp