Veckans avslut

Det var vecka 14, konstaterar jag och blickar framåt. Fjorton veckor har alltså gått sedan nyårskvällen, där vi först stod vid strandkanten till Aspen och såg lokaltidningens påkostade fyrverkerier, och fjorton veckor sedan kvällen spenderades i Fjärås med brädspel och gamman. 
 
Det betyder att den klipske vet att nästa vecka är nummer femton i ordningen. Kanske vet inte alla det, eftersom alla kanske inte räknar sin tillvaro i veckor. Men det gör jag. Fråga mig inte om datum, för allt i världen. Veckor, veckor, veckor! Tack.
 
 
 
I helgen har jag... ja, vad har jag egentligen gjort? Stall lördag, och idag har Jonas och jag både varit och utforskat sydvästra Göteborg. Vi hämtade upp en gammal nittiotals-tjock-tv som skänktes bort. J ska den ha i en filminspelning, och om vi ändå skulle iväg så ansåg jag att vi kunde geocacha på vägen. Sagt och gjort. Det blev sju traditionella idag, bland annat på platsen som ni ser bilder på: Lindås badplats. Här gömde sig två, och vi fick oss en ordentlig klättertur på skärgårdsklipporna. Här var det brant! 
 
 
Väl hemma igen framåt sen eftermiddag så satte jag igång med att fixa lite kring uteplatsen. Idag har jag köpt två stänglar med krusbär, en med gröna och en med röda, som jag planterade omsorgsfullt. Magnolian och vinbären verkar ha överlevt såhär långt, trots att vi så sent som igår hade minusgrader under natten, och jag håller tummar och tår för dessa också. Fortfarande är det massor kvar att göra, och tomten ser rätt illa ut med sina kratrar, leran och de sporadiska växterna.
 
 
 
Lapparna lär flyga all världens väg, men tills jag lagt det ordentligt på minnet så sitter de så gott de kan och visar vilken som är vilken. Jag har aldrig satt krusbär förr, och har ingen aning om vilken växttakt jag kan vänta mig. Blir det ens bär första året? De ser ju så klena och ynkliga ut.
 
/therese
Allmänt, Grönska, geocaching, uteplatsen | |
Upp