Stairway to heaven

Hur många hundar kan stoltsera med att de har en egen trappa? Inte så många. Men Elna kan. Hennes husse skämmer nämligen bort henne något kopiöst, med leksaker och nu senast en egen trappa upp i sängen... Skämt åsido så finns det faktiskt en ganska bra förklaring till denna dekadens.

Elna sover hos oss i sängen av flera anledningar. Dels är det ju otroligt mysigt, men det är också ett bra sätt för oss att Hör eller märka om hon behöver gå ut på natten. Den första natten hemma sov hon på golvet, och då hände flera olyckor. Men sedan hon började sova mellan oss så väcker hon oss när hon behöver gå ut, och de nattliga olyckorna försvann. Numera sover hon nio av tio nätter utan att behöva kissa, så det blev ett effektivt sätt för oss att hålla koll på henne nattetid. 

Trots att hon vuxit så snabbt att det knappt är möjligt att förstå så är hon fortfarande en ganska liten vovve, så hon behöver lite hjälp upp i soffan eller sängen. Med sin nya trappa kan hon själv gå och lägga sig när hon vill. 

Elna är ganska kvällstrött numera. Hon har nog inte förstått att det blir mörkare ute allt tidigare, så hon vill gärna lägga sig när det blivit mörkt - och då vill hon gärna att vi också lägger oss. Nu kan hon faktiskt gå och knyta sig för natten på egen hand. 





Nöjd hund. Och trappan är förresten flyttbar, vilket också är rätt bra. 20:44 gick hon och lade sig för kvällen, och sådan här hittade vi henne en stund senare:







Allmänt, Elna | |
Upp