Uteplatsen: En bit i taget...

När man då äntligen har tid över så sätter givetvis regnet igång, och förvandlar halva Lerum till en enda leråker. I och för sig hann vi greja en del utomhus igår, på lördagen, innan regnet kom på kvällen. Visserligen behövs det regn, särskilt när man sått gräs, men det hade varit tacksamt om regnet hade kommit ett dygn senare, så att vi hade hunnit vända hela uteplatsen och inte bara drygt halva.
 
Vi har ju föresatt oss att få till en "smashing" plats att odla, grilla, umgås, sola och bara vara på. Det innebär, som ni sett, att i princip allt ska bort, även gräsmattan. Det är ju inte så mycket en gräsmatta som en gropig plätt med mossa och blomlökar, så det betyder att vi blev tvungna att vända jorden på hela området för att sedan försöka jämna ut och plantera nytt gräs. Igår satte vi igång på allvar, och hann med lite mer än halva trädgården. Regn betyder att det återigen blir lervälling, så vi får invänta torrare perioder för att ta itu med det sista.
 
Det ser alltså fortsatt trist ut utanför, och de timmar vi lade igår kommer inte att märkas av någon annan än oss själva, men det kan inte göras halvdant.
 
Hur tråkig är inte den här synen utanför ens fönster?
 
Jonas ingefära,som han stoppade i jord i vintras, växer så det knakar. Stjälkarna är över en meter långa, och igår planterade vi om den i en större kruka. Rotsystemen var ordentliga, som ni ser. Intressant med ingefära. Undra hur själva roten som man äter blir, och om den överlever utomhus i Sverige?
 
Min kryddhylla är åtminstone så gott som färdig. Här växer nu oregano, timjan, gräslök, citronmeliss samt två sorters mynta: vanlig och chokladmynta. Chokladmyntan har fått en större kruka och syns därför inte på bild, men hur spännande är det inte med en krydda som både smakar choklad och mynta?
 
Jag är nog inte ensam om att längta efter bättre vårväder, men det verkar inte som att det är på väg riktigt än. Oavsett vad så fortsätter vi att kämpa för en uteplats som förhoppningsvis kan användas några dagar i sommar. Även om det är slitigt så är ju projekt kul, och behövs för att man inte ska drunkna i allt jobb som alltid hopar sig oavsett hur mycket man tar med hem.
 
/Therese
Allmänt, Grönska, uteplatsen | | Kommentera |
Upp