Best of Kallebäck

Hej
Jag vet att jag uppdaterar dåligt, men å andra sidan har jag inte mycket vettigt och läsvärt att dela med mig av, och då kan det kvitta. Jag vill inte bara ordbajsa för ordbajsandets skull, utan vill dela med mig av sådant som kan tänkas intressera både er och mig.

Praktiken är i full gång. Jag håller i undervisningen i två klasser, en Sv2-etta och en svenska C-trea. De skall alla göra samma uppgift, skriva insändare, och dessa skall sedan mynna ut i att jag plitar ihop en acceptabel rapport- samt textanalys av materialet där jag jämför och bedömer texterna. Än så länge är vi i ett "skapandeskede", de jobbar i skrivande stund med att just skriva. Det är ju som det är med praktiken - man börjar fatta hur skönt det är med föreläsningar och självstudier, men å andra sidan kan man inte komma närmare sitt yrke än när man praktiserar och är ute i verkligheten. Men det märks att man inte är helt van vid ljudnivån, det blir att knapra huvudvärkstabletter varje dag nästan.

Det verkar vara en ny granne som flyttat in intill mig. Tidigare har det bott ett par där som jag inte såg eller hörde mycket av, förutom när deras dörr gnisslande öppnades varje morgon och när man såg en silhuett svepa förbi i korridoren. Jag kan inte direkt säga att jag saknar dem eftersom jag bara pratade med dem en gång på ett halvår. De var sjukt bra på att hålla sig undan, och de var nog sällan hemma heller. De gånger man såg dem svarade de inte ens när man hejade... Så ni kan ju förstå, go'vänner, att jag är nyfiken på vem som flyttat in =)

Mitt emot byggnaden som jag bor i skall det rent formellt vara ett äldreboende. Dock har jag vid ett flertal tillfällen haft starka misstankar att det inte stämmer. Det verkar snarare vara ett hem för missbrukare eller psykiskt sjuka människor. I somras, till exempel, så satt alltid en man ute om nätterna. Han ser lite ut som Per Oscarsson i sin galnaste form, och inte svarar han när man hälsar heller. Han stirrar på en, verkligen stirrar, utan att säga någonting. Ni kan ju tänka er hur kul den uppenbarelsen är när man kommer hem sent på natten och han verkar sitta där och vänta... Det finns även en kvinna med tovigt, mörkt hår som gått med rosa foppatofflor hela vintern och som ofta också står och glor (utan jacka). Hon åker 50-bussen ner till Netto ibland (typ två hållplatser) och sedan tillbaka.
Så sent som idag råkade jag ut för en ny färgsprakande personlighet när jag var på väg hem. En person med röda byxor och huvtröja stod och tittade på mig mitt på gångvägen. Han/hon var mager som ett streck, och när jag kom närmare började personen skrika åt mig.
"Vafan glor du på?! Ska du ha stryk? Ska du ha stryk?! Jävla apa! Din fula jävla apa!"

Äldreboende, my ass...

Allmänt | | Kommentera |
Upp