Barskrapad

Stora Delsjön
 
I förrgår gick strömmen och gatorna svämmade över, och igår var det jordskalv här i Göteborg. Det är som att vädret bestämt sig för att jävlas maximalt med alla vädergalna svenskar. Upplevelsen igår, när man satte fötterna på parkettgolvet, som vibrerade, var minst sagt oväntad. Men det känns som att 2015 blev vädret lite som det blev.
 
 Söt, rolig, ful eller äcklig? Cacherna upphör aldrig att förvåna och får en i tid och otid att höja ögonbrynen.
 
Jag har ägnat två dagar åt längre rundor i skogen med geocaching. Igår tog Jonas och jag en tur kring Delsjön, som innebar en del klättring på hala stenar och grenar. Det första jag gjorde, nästan, var att ramla ner från en avsats på ett berg och slå i mitt knä, samtidigt som jag i panik fläkte upp naglarna när jag försökte att inte falla hela vägen ner (det var lite högt). Röd, blå och barskrapad är jag således nu på högerbenet, och inte blev det bättre av att jag tog fem (!) fästingar som satt sig på just det benet, varav en direkt i såret. Det var bara att karva loss dem med pincetten; halv äcklad, halvt skrämd. Mitt val av trekvartsbyxor ångrade jag bittert... Undrar om fästingar känner blodlukt...?
 
På kvällen igår gjorde benet riktigt ont. Det sved och bultade. Samtidigt hade jag planerat att ge mig ut även på torsdagmorgonen, så jag tänkte att om det är värre låter jag bli, men är det oförändrat eller bättre så beger jag mig ut.
 
 
Som tur var kändes det bättre, och efter att jag lämnat Jonas på färjeterminalen vid sjutiden parkerade jag uppe vid Skatås och klättrade runt där i ett par timmar, med Zara Larssons och Hans Mosessons sommarprat i öronen. 
 
Trots att klockan inte ens är tre på eftermiddagen känner jag mig helt slut. Jag är fortfarande i färd med att tvätta maskin nummer sju och åtta (Hur fan kan det bli så mycket kläder på bara två personer?!) och ser fram emot att få störta ner i soffan när allt är fixat och klart. Ikväll ska jag börja se Harry Potter-filmerna, tror jag. 
 
 /tessays
Allmänt | | Kommentera |
Upp