When in rome - Dag 4

    Utcheckningen var klockan elva på förmiddagen, så lite lätt bakfulla och trötta letade vi upp någonstans där vi kunde äta, vila och ta det lite lugnt. Vi valde parken vid Piazza Vittorio Emanuele II (Giardini Piazza Vittorio). När vi kände oss lite fräschare och piggare tog vi bussen till Trastevere, där vi hittade en helt enorm torghandel. Det var säkert två kilometer med stånd, försäljarna försökte överrösta varandra och pracka på en saker, och alla verkade ha ungefär samma grejer.
    Jag spanade in en väska och en plånbok, och lyckades pruta ner båda till 6 Euro styck. Väskan ville försäljaren från början ge tio Euro för, och mannen som jag köpte plånboken av ville ha 15 Euro för plånboken, vilket jag sade var befängt. Så från tio respektive femton euro till sex... inte illa pinkat, tycker jag.
(Lite duvporr fick vi bevittna)


(Ganska kontroversiella viner, om man säger så. Jag funderade skarpt på att köpa ett Il Duce-vin, förra gången jag var i Rom köpte jag en förkläde med honom på åt syrran. Men priset var lite i överkant, tyckte jag. Det ångrar jag förstås nu...)
Jag fick med mig lite annat hem; Fyra flaskor vin, Fernet-Branca, Limoncello, italiensk salami och Pecorino-ost. Inlindade i mina strumpbyxor och diverse annat klarade de resan finfint. Vi får väl se hur vinerna smakade, alla fyra var lokala viner och jag plockade dem lite på magkänsla eftersom min italienska i bästa fall kan beskrivas som undermålig. Så vi får väl se hur de smakar, jag längtar efter att undersöka saken :)

Så var den resan slut. Det känns vemodigt förstås, men ganska skönt också. Det har varit intensivt, varmt, trångt, galet, mysigt och alldeles... alldeles underbart.

Allmänt | | Kommentera |
Upp