Fem månader

Hipp hurra för vår lilla bushund, som blir fem månader idag.


Det är egentligen vilken tisdag som helst, även om vädret de senaste dagarna varit helt galet. Sol, regn, frost, vind, hagel och regnbågar avlöser varandra. Samma sak gäller dagarna. Plötsligt har vi jobbat i åtta veckor och har ungefär lika många kvar innan terminsbetygen ska signeras och jullovet avnjutas. Nu är det oktober och mörkret smyger sig på om kvällarna. Höstrusket är en smula vilsamt efter en sommar där förväntningarna ibland var jobbigt höga. 


Förutom att Elna så klart växer och blir mer och mer "hund" för varje vecka så börjar vi hitta rutiner och en tillvaro som passar oss alla. Vi tränar tricks, enkla lydnadsövningar, koppel och att vara lös i skogen. Just att gå i skogen är nog både min och Elnas favorit, och jag längtar efter en fin höstdag där vi verkligen kan komma ut med ryggsäcken packad med mackor och hundsmarr. De senaste veckorna har tyvärr varit både blåsiga och blöta. 


Valpkursen avslutades i söndags, vilket också känns som en milstolpe. Det har varit kul men kunde nog ha utmanat mer. Fler kurser blir det nog i framtiden, och valet står mellan agility och rallylydnad. Vi vill gärna testa båda, men jag vet inte i vilken ordning. 

I helgen ska vi åka långt. Det ska bli spännande. 
Allmänt, Elna | |
Upp