En lördag i sydöst

Efter några timmars bilresa, som innehöll några kisspauser (till exempel ett stopp i Knäred där vi alla tre fick lättat på trycket bakom en elstation), landade vi till slut i Ekered i Skåne. Där fick vi en god middag och hade en mysig kväll ihop. Elna, som varit otroligt duktig i bilen, fick tuppjuck och for runt som en tornado, både inne och ute till sent.
På lördagen åkte vi på utflykt med bilen, och såg en del av sevärdheterna i området. Bland annat en linfärja över en sjö, och ett stort gods där de föder upp och släpper ut 50 000 (!) fasaner varje år, som folk sedan betalar för att skjuta.


Det är gott om äpplen i år, må man säga! Till Ivö går färjan, om det säger någon något. Kvalitén på bilderna ovan är väl inte det bästa, men jag skojar inte när jag säger att det var fasaner i DRIVOR som man fick forcera på vägarna. Spännande och lite sjukt. 


Under eftermiddagen gav sig sedan Jonas, Elna och jag ut på en geocachingrunda i närheten av där Jonas mamma och sambo bor. Mer om det i nästa inlägg!

Allmänt, Elna | |
Upp