Hos "kusinen" på schlätta

I skrivande stund färdas vi västerut i tilltagande regn och allt mörkare grå himmel. Bak i bilen, i buren, är det knäpptyst från Elna. Hon har haft en kanonhelg med Freja. Som hon har sprungit och lekt. Det har varit riktigt kul att se dem njuta av varandras sällskap, även om vi ibland behövt sära på dem när de haft svårt att låta bli varandra. 


Skenet bedrar en smula. Det var inte många sekunders stillhet intill varandra i soffan. 


På lördagen blev det en tur till Tibro och Hjo där vi besökte ett antal loppisar, en djuraffär och fikade på ett mysigt café i Tibro. Hundarna väntade tålmodigt i sina burar efter att ha sprungit som dårar på morgonturen. Freja med sina långa ben är betydligt snabbare, till Elnas förtret. Hon gnäller och piper när hon inte riktigt kan följa med, och försöker istället hugga Freja i bakbenen eller genskjuta Freja. 


Kors i taket: en bild på människor. Men faktiskt var en av planerna med helgen att laga till en riktig dansk brakmiddag med flæskesteg, rödkål, sockerpotatis och brunsås. I Danmark äter många det på julafton istället för ännu mer julmat, och jag kan faktiskt se behållningen i det. Maten smakade bra. Det blir troligtvis en sådan julmiddag i år, då vi kommer åka till Danmark över jul. 
Söndagen har hittills innehållit många lekar för hundarnas del. De jagar, härjar, tuggar på varandra och pinnar, gräver och drar dragkamp (två av Frejas leksaker har blivit lämlästade i helgen). 


Korvgrillning innan hemfärd. 

Allmänt, Elna | |
Upp