Vi byggde en sänggavel

Vad vore februari utan ett projekt att sätta tänderna i? När jag tittar tillbaka i arkiven så har det inneburit både friggebodsrenovering, bunkerbyggande (snöbunkern, minns ni?), plantering, bakning och en massa annat. Sportlovet är kort, så då får man göra det bästa av dagarna. I år har jag en hel del som ska avklaras, så det känns som att tiden är alldeles för knapp. Jag måste jobba ikapp lite geografi, rätta inlämningsuppgifter från årskurs 8, bli frisk från en enerverande förkylning, geocacha (Ja, det är ett måste. Nu står siffran på njutbara 333, men fler ska det bli) och även bygga en sänggavel.
 
Vi har varit sugna på en snygg sänggavel rätt länge, och hade efter lite tankeverksamhet äntligen fått fram ett bra koncept. Givetvis skulle den vara i tyg, med lite stoppning så att den inte var för hård, men vi ville också ha förvaringsmöjligheter genom en hyllanordning bakom. Med hjälp av en spånskiva (som vi tyärr fick såga itu för att den skulle få plats i bilen) och två långa plankor sågade i lagom bitar kunde en stomme snickras ihop. Vi hade redan vit målarfärg hemma som passade perfekt. Bredden på gaveln var samma som på sängen, och sedan valde vi att göra den 120 cm hög. Med hyllorna är den en dryg decimeter tjock.
 
 
Steg 1, 2 och 3. Snickra ihop, måla hyllan och fästa stoppning. Det ni inte ser på bilderna är att vi stärkte upp konstruktionen med fler tvärslåar i mitten. Stoppningen och tyget köpte vi på IKEA. Istället för att köpa löpmeter med dyr vadd så köpte vi ett vanligt täcke som vi vek på tre och sedan spikade fast. Vi använde små spikar för just möbler. Jag vet att många använder häftpistol och det går säkert lika bra, men spikarna blir snyggare där det är synligt.
 
 
Tygvalet var både lätt och svårt. Jag visste ungefär vad jag ville ha, men i och med att vi valde ett randigt tyg så blev det ganska svårt att spika fast utan att det blev snett. Det tog en bra stund, men blev riktigt bra faktiskt i slutänden. En enfärgad gavel är alltid snyggt, men jag tror fanken att det här blev snäppet vassare. Tyget hittade vi också på IKEA. Det heter UllaKarin och finns att köpa som metervara.
 
 
 
 
 
Allt är på plats! Nu pryder gaveln sovrummet och ger en mjukare och mer ombonad känsla. Vi har fortfarande en del kvar att fixa i just sovrummet, men det börjar arta sig. Att bygga eget tar måhända lite tid och energi, men det är kul att få precis som man vill och att faktiskt kunna vara stolt över en möbel man byggt själv.
 
/T
Allmänt, Inredning | |
#1 - - sjostrands.blo.gg:

Hjälp vad snyggt och fiffigt!! Bra jobbat av er :D ni är jätteduktiga!

Svar: Tack! Bara att prova du också ;)
Tessan

Upp