Hela tiden sista dagen

Jag har trott i över en månad att den sista fina höstdagen har passerat, men så kommer det ännu en fin dag, och en till, och en till... Den här hösten är otrolig. Det är härligt med årstider, men snart kommer den årstid jag tycker allra minst om. Julen är, som de flesta av er kanske vet, min absoluta favorithögtid, men fy farao för vädret i november-december. Jag avskyr när det bara är kallt, blåsigt, regnigt och surt ute med snömodd ibland och snorhala vägar. Då är det bättre med ordentligt med snö i ett par månader.
 
Nu kör jag ju den illa beryktade Härskogsvägen för att ta mig till jobbet, och alla jag pratat med som känner till vägen säger att den är ett elände att köra när det är vinter och halt. Det gör ju inte att man ser fram emot vintern som vi får här på västkusten (får man ens säga västkusten när man bor inlands och pendlar till Sjuhärad?).
 
Idag var jag uppe med tuppen, värmde på en kopp kaffe med Kåhögsmjölk och satte mig med åttornas religionsprov. Jag har verkligen samlat på mig en ordentligt bunt att gå igenom och bedöma (ordet "rätta" är tydligen inte PK så det får jag inte skriva...) så det är lika bra att stiga upp i tid så att jag slipper sitta hela helgen. Vad skulle jag gjort utan höstlovsveckan? Orutinerad som jag är så behöver jag många timmar på mig, men det är en trevlig känsla i magen när man kan bocka av vad man gjort. Ja, jag har gjort en lista med färgmarkering för olika klaser och rutor där man kan kryssa. Jag är väl ingen barbar.
 
Igår var Jonas och jag på utflykt längs gamla Jonseredsvägen och stannade bland annat till vid Jonsereds fabriker. Otroligt fint och färgsprakande. Jag avslutar litanian med några bilder därifrån.
 
 
 
 
 
 
Det sägs att det finns lax i Säveån. Det kan Jonas och jag nu bekräfta. Vi stod i cirka fem minuter vid forsen och hann se två laxar som hoppade, samt en ekorre som förde massa oväsen bland trädgrenarna. Och som svar på den ännu outtalade frågan så innehöll turen självfallet ett gäng geocacher som plockades under turen.
 
/Therese
 
Allmänt | |
Upp